Σούπερ Λίγκα: Μάχες σε τρία μέτωπα

Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2014 09:45
UPD:16:26
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, που θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο με τη διεξαγωγή των υπόλοιπων πέντε παιχνιδιών.

Το πρώτο σφύριγμα θα ακουστεί στους «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τον ισόβαθμό του στη 12η θέση Λεβαδειακό, στο ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από σερί ατυχών αποτελεσμάτων, ενώ αγνοεί τη νίκη από τις 23 Δεκεμβρίου 2013 (17η αγωνιστική), όταν είχε επιβληθεί του Άρη με 2-1.

Έκτοτε οι Ηπειρώτες γνώρισαν τέσσερις σερί ήττες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μείνουν στάσιμοι στην κατάταξη αλλά να τους πλησιάσουν αρκετά οι ομάδες που ακολουθούσαν, όπως για παράδειγμα ο Λεβαδειακός, που σημαίνει ότι πλέον χρειάζεται προσπάθεια για την παραμονή.

Αμέσως ύστερα ο Άρης θα υποδεχθεί την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης θα είναι «ταφόπλακα» στις ελπίδες των «κίτρινων» για παραμονή.

Με 12 βαθμούς σε 21 αγωνιστικές η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι (φυσιολογικά) ουραγός και απέχει ήδη 6 βαθμούς από την προτελευταία Βέροια, ενώ ακόμη αγνοεί τη χαρά του τρίποντου στο γήπεδό της!

Για να παραμείνει στην κατηγορία ο Άρης θα πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού εφεξής, εκκινώντας από σήμερα. Αυτό, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εύκολο είναι, αφού η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις δυνατές και αξιόμαχες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του Ηρακλείου, που θα λάβει χώρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και φέρει τον ΟΦΗ αντιμέτωπο του φορμαρισμένου Παναθηναϊκού.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται σε φόρμα, έχουν καλό ρυθμό και επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, δηλαδή όλα τα στοιχεία που προοιωνίζονται ένα θεαματικό και ευχάριστο παιχνίδι.

Με 39 βαθμούς ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και καταδιώκει τον Ατρόμητο (40) που βρίσκεται μπροστά του, ενώ η έλευση του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΟΦΗ μεταμόρφωσε τους Κρήτες σε ανταγωνιστικό σύνολο, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έχουν «σκαρφαλώσει» στην 8η θέση.

Το πρόγραμμα:

  • ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός (15:00, Novasports 1) 
  • Άρης-Ξάνθη                         (17:15, Novasports 1) 
  • ΟΦΗ-Παναθηναϊκός            (19:30, Novasports 2) 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις