Την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή το ν/σ με τις καταργήσεις φορέων

Κυρ. Μητσοτάκης: Να συζητηθεί το θέμα της μονιμότητας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 15:50
UPD:16:02
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το κλείσιμο 21 φορέων.

A- A A+

Με μικρή καθυστέρηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για το κλείσιμο 21 φορέων, το νέο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, η μετάθεση της κατάθεσης του νομοσχεδίου – που προγραμματιζόταν γι’ αυτή την εβδομάδα - οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και συγκεκριμένα σε ολιγοήμερη καθυστέρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν αλλαγές στους φορείς που θα κλείσουν και πρόσθεσε ότι «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και έχουν ενσωματωθεί τα σχόλια που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενσωματωθούν».

Για το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων» και σημείωσε πως με βάση το Σύνταγμα «δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος υπάλληλος επειδή δεν αποδίδει καλά, μπορεί να απολυθεί μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα ή σε περίπτωση που καταργηθεί η θέση του ως αποτέλεσμα οργανωτικής αναδιάταξης».

Απαντώντας πάντως σε σχετικό ερώτημα, τόνισε ότι «ναι, πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας στο δημόσιο στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση».

Σε ό,τι αφορά τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημείωσε ότι «θα είμαστε συνεπείς στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει» και πως δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει κάποια ουσιαστική απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή