Ανησυχία ΗΠΑ για τους ρυθμούς απομάκρυνσης των συριακών χημικών

Δηλώσεις Χέιγκελ και Κάρνεϊ
Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 17:55
UPD:18:01
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας Τσακ Χέιγκελ (φωτογραφία αρχείου), έγιναν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

A- A A+

Την ανησυχία των ΗΠΑ για το γεγονός ότι η συριακή κυβέρνηση βρίσκεται πίσω στους ρυθμούς απομάκρυνσης των υλικών των χημικών της όπλων, τα οποία και πρέπει να καταστραφούν με βάση διεθνή συμφωνία, εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ.

Οι δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Άμυνας έγιναν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Είναι ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ να μεταφερθούν τα χημικά στοιχεία στο λιμάνι της Λαττάκειας για να διευκολυνθεί η απομάκρυνσή τους. Αναμένουμε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οι δηλώσεις έρχονται μετά την αποκάλυψη ότι λιγότερο από το 5% του συνόλου των χημικών στοιχείων που συναποτελούσαν το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας έχουν φθάσει στο μεσογειακό συριακό λιμάνι, με αποτέλεσμα να έχει υπάρξει καθυστέρηση με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή