Συρία: Επίθεση ανταρτών σε τοποθεσία με χημικά καταγγέλλει η κυβέρνηση

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013 18:38
UPD:18:57
REUTERS/Ahmad Othman

Στιγμιότυπο από την επίθεση που σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου.

A- A A+

Επίθεση των ανταρτών σε χώρους όπου φυλάσσονται τα χημικά όπλα καταγγέλλουν οι συριακές αρχές, οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι ένοπλοι ενημερώθηκαν για την τοποθεσία των χημικών από «χώρες που στηρίζουν την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana επικαλούμενο ένα μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών, η επίθεση σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου σε τοποθεσία στην κεντρική Συρία και τονίζεται ότι οι ένοπλοι απωθήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι επρόκειτο για τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με το Μέτωπο αλ Νόσρα και το Λίουα αλ Ισλάμ και  επιτέθηκαν  με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε μια άλλη τοποθεσία φύλαξης χημικών όπλων στην επαρχία της Δαμασκού.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος πρόλαβαν να ανατινάξουν το όχημα πριν μπει στο χώρο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 28.

Η κυβέρνηση το Ασάντ κάλεσε τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) να καταβάλουν προσπάθειες ώστε αυτές οι ανεύθυνες χώρες να σταματήσουν αυτήν την πρακτική.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή