Δεκάδες προσαγωγές έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014 11:32
UPD:15:00
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

Σε 45 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα πολιτικά γραφεία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου. Οι προσαχθέντες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι μέλη της φοιτητικής παράταξης «Αριστερή Ενότητα», έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, όπου έχουν σπεύσει βουλευτές και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ και ζητούν την απελευθέρωση τους.

Όπως έγινε γνωστό, μέλη της φοιτητικής παράταξης που διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι μπήκαν νωρίτερα στο κτήριο φωνάζοντας συνθήματα και κολλώντας αυτοκόλλητα στους τοίχους, εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας, και έφτασαν μέχρι τον έβδομο όροφο, όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα.

NAFTEMPORIKI.GR

Οι υπάλληλοι του γραφείου κράτησαν κλειστές τις πόρτες και οι διαδηλωτές κατέβηκαν στο δρόμο, όπου με σπρέι έγραψαν στους τοίχους «Βαρβιτσιώτη δολοφόνε», «Το Φαρμακονήσι ήταν δολοφονία», «Κανείς άνθρωπος λαθραίος» με υπογραφή «ΑΡΕΝ» και παρέμειναν στο σημείο.

NAFTEMPORIKI.GR

Στένσιλ για το Φαρμακονήσι κοντά στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει αλλά παραμένουν κάποια άτομα έξω από το κτήριο, που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία.

Απρόκλητη επίθεση καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Απρόκλητη βίαιη επίθεση από δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ εναντίον μελών της, φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  καταγγέλλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Σύμφωνα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές. 

«Απέναντι στο δόγμα ''νόμος και τάξη'' της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή