Ιράν: Δεν στέλνουμε μαχητές της Χεζμπολάχ στη Συρία

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 21:16
UPD:21:55
REUTERS/RUBEN SPRICH

«Δεν στέλνουμε άνδρες στην Συρία. Η Χεζμπολάχ λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις» δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

A- A A+

Την αποστολή από τη χώρα του μαχητών της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, για να πολεμήσουν στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία διέψευσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Δεν στέλνουμε άνδρες στην Συρία. Η Χεζμπολάχ λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις» δήλωσε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Το Ιράν, ένας από τους στενότερους συμμάχους του συριακού καθεστώτος, απορρίπτει πάντοτε τους ισχυρισμούς ότι έχει στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, και λέει ότι διαθέτει εκεί μόνο συμβούλους.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, μιλώντας για ένα «καλύτερο μέλλον».

«Ίσως του χρόνου μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε εδώ έχοντας επιλύσει τη συριακή κρίση. Το Ιράν έχει δεσμευτεί απόλυτα σε αυτό το μέλλον» υπογράμμισε.

«Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι», πρόσθεσε κι ευχήθηκε να μπει τέλος στην ψευδαίσθηση ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια στρατιωτική λύση στη Συρία. Επίσης, τόνισε ότι το Ιράν διατηρεί καλές σχέσεις με τους γείτονές του, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ταξίδεψε στο Ιράκ το Σεπτέμβριο πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό. «Είμαι έτοιμος να πάω στη Σαουδική Αραβία» διαβεβαίωσε επίσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή