Ιράν: «Εκλογές η καλύτερη λύση για τη Συρία»

«Ελεύθερες και αδιάβλητες»
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 16:37
UPD:16:38
REUTERS/RUBEN SPRICH

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Ρουχανί δήλωσε ότι ο συριακός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

A- A A+

Οι εκλογές θα ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να βγει η Συρία από τον εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, προειδοποιώντας παράλληλα τη Δύση ότι δε μπορεί να επιβάλει μονομερώς λύσεις στη Δαμασκό, σύμμαχο της Τεχεράνης.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Ρουχανί δήλωσε ότι ο συριακός λαός θα πρέπει να αφεθεί να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

«Η καλύτερη λύση είναι να οργανωθούν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές στη Συρία», τόνισε  ο ιρανός πρόεδρος.

«Κανένα εξωτερικό μέρος, δύναμη ή παράγοντας δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για το συριακό λαό και για τη Συρία σαν χώρα», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

EURONEWSGREEK

Ο κ. Ρουχανί χαρακτήρισε τον τρίχρονο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία «τεράστια καταστροφή», ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τη ροή ξένων μαχητών στη χώρα, τους οποίους περιέγραψε ως «τρομοκράτες».

«Όλοι μας πρέπει να εργαστούμε για να διώξουμε τους τρομοκράτες από τη Συρία και να συμβουλεύσουμε τις χώρες οι οποίες τους στηρίζουν ότι δεν έχουν να κερδίσουν πραγματικά από αυτό – ο επόμενος σταθμός των τρομοκρατών θα είναι αυτές οι ίδιες χώρες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ιράν.

EURONEWSGREEK

Το Ιράν αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από τη διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία λόγω ενστάσεων των ΗΠΑ αλλά και του βέτο της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί το Ιράν ότι στηρίζει ενεργά το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή