Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Κάιρο

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 11:03
UPD:11:04
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Νωρίς το πρωί σημειώθηκε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 47.

A- A A+

Μια ακόμη έκρηξη συγκλόνισε το Κάιρο μετά τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το πρωί, προκαλώντας τουλάχιστον πέντε θύματα. 

Στο τελευταίο περιστατικό εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός κοντά σε αστυνομικό τμήμα σε προάστιο της πρωτεύουσας της Αιγύπτου. 

Κάτοικοι της Γκίζα είπαν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη στη γειτονιά Ταλμπέγια.

Νωρίτερα από την κρατική τηλεόραση είχε γίνει γνωστό πως σκοτώθηκε ένας αξιωματικός της αστυνομίας και τραυματίστηκαν 15 άνθρωποι σε άλλη βομβιστική επίθεση στο Κάιρο.

REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Από την έκρηξη στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο

EURONEWS

Προηγήθηκε νωρίς το πρωί επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 47.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτηρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη.

EURONEWS

Από την έκρηξη προκλήθηκε βαθύς κρατήρας στο πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, η πρόσοψη του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το παρακείμενο μουσείο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή