Και δεύτερη βομβιστική επίθεση στο Κάιρο

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 10:05
UPD:10:09
EPA/KHALED ELFIQI

Φωτογραφία από τις ζημιές που προκλήθηκαν σε μουσείο από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίτερα έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο.

A- A A+

Και δεύτερη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο Κάιρο προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων 15, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Προηγήθηκε νωρίς το πρωί επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Κάιρο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη 47.

Η αιγυπτιακή τηλεόραση μετέδωσε μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κτηρίων αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη.

Από την έκρηξη προκλήθηκε βαθύς κρατήρας στο πεζοδρόμιο έξω από το γενικό αρχηγείο της αστυνομίας, η πρόσοψη του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές υπέστη και το παρακείμενο μουσείο. Ο δρόμος έχει καλυφθεί από σπασμένα τζάμια, κομμάτια από σίδερα και ξύλα, ενώ η πύλη του αρχηγείου έχει καταστραφεί.

«Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας, στο κέντρο της πόλης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, στρατηγός Χάνι Αμπντελατίφ.

EURONEWS

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 06.30 τοπική ώρα, πριν ανοίξουν οι υπηρεσίες και οι δρόμοι ήταν σχετικά άδειοι.

Η εφημερίδα al-Ahram έγραψε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι ένας μεταξύ των νεκρών ήταν ο καμικάζι. Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα θύματα ήταν αστυνομικοί ή πολίτες.

Οι υποστηρικτές και πολέμιοι του στρατού, έχουν καλέσει σε πορείες αύριο, Σάββατο, αυξάνοντας τους φόβους για βίαια επεισόδια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή