Λάρισα: Ενεργοποίηση του Στρατηγείου για τις επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 21:43
UPD:21:47
REUTERS/STRINGER

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, διοικητής των δυνάμεων της Ε.Ε. που θα ενεργήσουν στη περιοχή των επιχειρήσεων θα οριστεί γάλλος συνταγματάρχης ή ταξίαρχος. Στη φωτογραφία (αρχείου), γάλλοι στρατιώτες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

A- A A+

Ενεργοποιείται το Ελληνικό  Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε. (EL EU OHQ)  που εδρεύει στη Λάρισα προκειμένου να συνδράμει στο συντονισμό των επιχειρήσεων της Ε.Ε. στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  αποφασίστηκε η διάθεση του Στρατηγείου στην ανθρωπιστική επιχείρηση της Ε.Ε., και συμφωνήθηκε η ανάθεση των καθηκόντων του επιχειρησιακού διοικητή σε γάλλο υποστράτηγο.

Επίσης πληροφορίες θέλουν τα καθήκοντα του επιτελάρχη του επιχειρησιακού επιτελείου του Στρατηγείου (Chief of Staff)  να ανατίθεται  σε Έλληνα Ταξίαρχο με έδρα τη Λάρισα.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά διοικητής των δυνάμεων της Ε.Ε. που θα ενεργήσουν στη περιοχή των επιχειρήσεων θα οριστεί γάλλος συνταγματάρχης ή ταξίαρχος.

Με αυτά τα δεδομένα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας, κανένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αναπτυχθεί στην περιοχή των επιχειρήσεων.

Η τελική συγκρότηση σύνθεση του επιτελείου και των δυνάμεων θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί την Παρασκευή  στην Ε.Ε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τη συγκρότηση των δυνάμεων της συγκεκριμένης επιχείρησης έχει αποκλειστεί η χρησιμοποίηση  των BattleGroups της Ε.Ε..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή