Κ. Γεροντόπουλος: Ανάγκη διεθνούς δράσης για την κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 16:25
UPD:16:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Γεροντόπουλος δήλωσε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της διεθνούς προσοχής στην κρίση και θα προωθήσει τις αρχές του ανθρωπισμού, της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας.

A- A A+

Την ανάγκη για άμεση και συντονισμένη δράση της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ και της Ε.Ε. σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Γεροντόπουλος, στην υπουργική συνάντηση για το ζήτημα που έγινε στις Βρυξέλλες.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα, στο πλαίσιο της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα εξασφαλίσει τη διατήρηση της διεθνούς προσοχής στην κρίση και θα προωθήσει τις αρχές του ανθρωπισμού, της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της ανεξαρτησίας.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη της πολιτικής κρίσης σε μια τεράστια θρησκευτική ένοπλη σύγκρουση και καταστροφική ανθρωπιστική κρίση.

«Οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, οφείλουν να πεισθούν να ακολουθήσουν το δρόμο του διαλόγου και της υλοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας» επεσήμανε.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 ο κ.Γεροντόπουλος θα παρουσιάσει στην Επιτροπή DEVE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το πρόγραμμα εργασιών και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στον ανθρωπιστικό τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή