Συνέντευξη Σάντσες στη «Daily Mail»

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 13:26
UPD:13:36
EPA/PAUL MCERLANE
A- A A+

Ο Λόρι Σάντσες αποτελεί, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, ένα από τα σημεία αναφοράς στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Η έλευσή του στον Απόλλωνα Σμύρνης μεταμόρφωσε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» από μια ομάδα χωρίς ψυχολογία σε συγκρότημα συμπαγές και ανταγωνιστική, που παλεύει μέχρι τέλους σε κάθε παιχνίδι του.

Ο Βρετανός αλλά με καταγωγή από τον Ισημερινό (λόγω πατέρα) τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της «Daily Mail», υπογραμμίζοντας με χιούμορ ότι «αν υπάρχει κάτι στο οποίο είμαι καλός, αυτό είναι η... πυρόσβεση».

Ερωτηθείς γα τους λόγους που οδήγησαν τον Σταμάτη Βελλή να τον επιλέξει, απάντησε: «Νομίζω ότι κοίταξε το προφίλ μου και το ρεκόρ μου στη διατήρηση συλλόγων στην κατηγορία και σκέφτηκε ότι ήταν αυτό που έψαχνε. Ο ιδιοκτήτης χρηματοδοτεί μόνος του την ομάδα και είναι ζωτικής σημασίας γι' αυτόν να παραμείνει η ομάδα και να αναπτυχθεί».

Ακόμη, ο Σάντσες δήλωσε πως «το 95% των θέσεων εργασίας προκύπτουν σε ομάδες που πρέπει να βγουν από την... λάσπη» και πρόσθεσε: «Ήρθα στην Ελλάδα περίπου 30 χρόνια πριν, όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο, μαζί με τη μέλλουσα σύζυγό μου. Θυμάμαι την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. Ήταν τρομερό, όμως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, η υποδομή έχει βελτιωθεί σημαντικά».

Ο προπονητής του Απόλλωνα, ο οποίος ζει στην Κηφισιά, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση: «Όταν ζεις εκεί δεν καταλαβαίνεις πόσο άσχημα έχει χτυπηθεί η οικονομία. Όμως, αν ταξιδέψεις μισό μίλι ή περισσότερο τότε διαπιστώνεις την κρίση, καθώς υπάρχουν πολλά καταστήματα που πλέον δεν λειτουργούν και κλειστά συγκροτήματα γραφείων. Είχαν μια κακή οικονομικά περίοδο, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι έχουν ήδη πετύχει τους στόχους τους και ίσως να υπάρξει κάποια ανάπτυξη το επόμενο έτος».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον συνεργάτη του Λόρι Σάντσες, Στιβ Κωνσταντινίδη, για τον οποίο ο προπονητής του Απόλλωνα, λέει: «Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο χωρίς τη βοήθεια του Στιβ. Ξέρει ακριβώς αυτό που χρειάζομαι. Οι Έλληνες κάνουν μεγάλες συζητήσεις. Χρησιμοποιούν τρεις ή τέσσερις λέξεις, εκεί που μία ή δύο θα ήταν αρκετές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις