Μπάσκετ: Η συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 22:54
UPD:22:57
ICON/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ρεαλιστές εμφανίστηκαν οι τεχνικοί Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μετά το πέρας του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να επισημαίνει ότι «δεν είναι καλό να παίζουμε συνέχεια με τον Ολυμπιακό» και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να υπογραμμίζει πως «ούτως ή άλλως ο δρόμος μας περνά από αυτό το γήπεδο»

«Είχα πει πως δεν είναι καλό να παίζουμε συνέχεια με τον Ολυμπιακό. Μας έλειψε η ενέργεια στην εκκίνηση του αγώνα. Μας επηρέασαν οι στομαχικές διαταραχές του Λάσμε και τα γρήγορα φάουλ του Ούκιτς. Στην επίθεση δεν ήμασταν καλοί, αλλά είχαμε τη σταθερά της άμυνάς μας. Όταν το ματς πήγε στο τέλος στην κόψη του ξυραφιού μάς βοήθησαν πολύ ο Διαμαντίδης και ο Μαυροκεφαλίδης», δήλωσε ο προπονητής των γηπεδούχων.

ICON/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Ειδικά για τον Λουκά θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία. Έχει καλή νοοτροπία και ξέρει να περιμένει και μας βοήθησε πάρα πολύ. Εμείς κερδίσαμε το παιχνίδι γιατί το "διαβάσαμε" καλύτερα. Τα μεγάλα ματς κρίνονται συνήθως στο πέντε εναντίον πέντε. Προσπαθούμε να χτίσουμε σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν είναι εύκολο. Η ατμόσφαιρα σε γενικές γραμμές ήταν καλή και νομίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε όλοι μας».

Όσο για την επικείμενη αναμέτρηση της Ευρωλίγκας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είπε: «Έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες και μας προβληματίζει η ενέργεια. Έχει δίκιο ο κόουτς Μπαρτζώκας να λέει για τους τραυματισμούς και την κόπωση. Εμείς το είχαμε αυτό το πρόβλημα στην πρώτη φάση και τότε μας κρεμάσατε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επισήμανε ότι «για να κερδίσεις στο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να έχεις μεγαλύτερη παραγωγικότητα και αποφασιστικότητα στην επίθεση. Το παιχνίδι ήταν κλειστό για τριάντα λεπτά και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ατολμία μας στην επίθεση. Εμείς δεν είχαμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε με 48 πόντους. Ακόμη κι αν κερδίζαμε, δεν είχαμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση, οπότε ούτως ή άλλως ο δρόμος μας περνά από αυτό το γήπεδο».

Όσο για τη συνέχεια; «Ελπίζω να ετοιμαστούμε πιο έτοιμοι. Εμείς ήρθαμε εδώ δύο φορές και δεν κάναμε καλή εμφάνιση, κάτι για το οποίο έπαιξε ρόλο ο Παναθηναϊκός. Οι προπονητές πρέπει να χειριστούν ψυχολογικά τους παίκτες.Ίσως πρέπει κάποιες φορές να τους πιέσουμε με σκληρά λόγια. Οι τραυματισμοί που είχε ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση και του στοίχισαν, είναι τώρα ένα δικό μας πρόβλημα. Επιπλέον έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση, όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας».

Ο Έλληνας προπονητής ρωτήθηκε για την παρουσία του Σπανούλη. «Είναι γεγονός, ότι και στα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ δεν έπαιξε καλά και είναι σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Για ό,τι συμβαίνει ευθύνη έχουμε εμείς και ο αντίπαλος. Νομίζω το σκέφτεται πολύ, ίσως πρέπει να γίνει πιο επιθετικός και να μην το σκέφτεται τόσο. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο που σκέφτεται και νομίζω πως θα αντιδράσει», απάντησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις