Μπάσκετ Α1: «Κλείδωσε» την πρωτιά ο Παναθηναϊκός

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 21:24
UPD:22:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ Π.
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε, ουσιαστικά, την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με 58-48, σε ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι. 

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στις τρεις φετινές αναμετρήσεις τους με τον Παναθηναϊκό και συνολικά πέμπτη στις τελευταίες επτά συναντήσεις, ενώ υποχώρησαν στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά από 14 αγωνιστικές στην Α1.  

ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Από το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στην άμυνα, όπως κι έγινε. Η καλή αρχή του Ολυμπιακού, χάρη στις προσπάθειες του Πρίντεζη, δεν είχε αποτέλεσμα.

Μετά το 0-4 οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις από Λάσμε και Ούκιτς, ενώ με τον Κάρι να σκοράρει γρήγορα 10 πόντους (με 2 τρίποντα) προηγήθηκαν 17-10 στο 9΄, για να γράψει ο Σίμονς το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου 17-12.

ICON/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η παρουσία Κόλινς και Καββαδά έδωσε ενέργεια στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και με τη συνεισφορά του Λοτζέσκι έτρεξαν επιμέρους σκορ 3-9 και προηγήθηκαν με 20-21 στο 17΄.

Ο Ολυμπιακός έμεινε κοντά στο σκορ με καλή άμυνα και αν δεν υπήρχαν τα πολλά λάθη του Σπανούλη, που όχι απλά πέρασε απαρατήρητος αλλά ήταν κάκιστος, ίσως να είχε προηγηθεί στο ημίχρονο.

Στην τρίτη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν για περίπου 6 λεπτά τον Παναθηναϊκό στους 3 πόντους και με τον Ντάνστον να ανταποκρίνεται στα επιθετικά καθήκοντά του προηγήθηκαν με 3 πόντους (28-31).

Ο Πρίντεζης κράτησε τη διαφορά, αλλά με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ άστοχος από την περιφέρεια και τον Φώτση να ευστοχεί σε τρίποντο (35-33, στο 27΄) ο Παναθηναϊκός «γύρισε» το παιχνίδι και μπήκε στην τελευταία περίοδο στο +4 (41-37).

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν απλώς τραγικός… Με έξι λάθη σε επτά επιθέσεις, ο Διαμαντίδης φρόντισε να τελειώσει τον αγώνα 2.5 λεπτά πριν τη λήξη ευστοχώντας από τα 6.75 και εξασφαλίζοντας διψήφια διαφορά στον Παναθηναϊκό (52-42).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις