Τένις: Συνεχίζουν Ναδάλ, Φέντερερ και Μάρεϊ, «σοκ» για Σαράποβα

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 12:23
UPD:13:25
REUTERS/PETAR KUJUNDZIC

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι στηην προημιτελική φάση του αυστραλιανού όπεν, φτάνοντας τους «8» της διοργάνωσης.

A- A A+

Στην προημιτελική φάση του αυστραλιανού όπεν προκρίθηκαν οι Ράφαελ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ, ενώ στις Γυναίκες σημειώθηκε νέα έκπληξη αφού τον αποκλεισμό της Σερένα Ουίλιαμς ακολούθησε εκείνος της Μαρία Σαράποβα.

Ο Ναδάλ έφτασε στους «8» μετά τη νίκη με 3-0 επί του Ιάπωνα Κέι Νισικόρι, ωστόσο το τελικό σκορ δεν αποτυπώνει την απίστευτη μάχη μεταξύ των δύο αθλητών, αφού απέναντι στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ισπανός χρειάστηκε να τα δώσει το άπαν των δυνάμεών του για να επικρατήσει με 7-6, 7-5, 7-6.

Στους «οκτώ» ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμίτροφ (νούμερο 22), που άφησε εκτός τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα με 3-1 (6-3, 3-6, 6-2, 6-4). Από την πλευρά του, ο Άντι Μάρεϊ έχασε το πρώτο σετ στη διοργάνωση απέναντι στον Γάλλο Στεφάν Ρομπέρ αλλά επικράτησε με 3-1 (6-1, 6-2, 6-7, 6-2) και θα παίξει με τον Ρότζερ Φέντερερ, που επιβλήθηκε με 3-0 (6-3, 7-5, 6-4) του Γάλλου τζο-Βιλφρίντ Τσόνγκα.

Στις Γυναίκες, η Μαρία Σαράποβα ξεκίνησε καλά απέναντι στη Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, πήρε το πρώτο σετ με 6-3 αλλά στη συνέχεια παραδόθηκε στην αντίπαλό της, χάνοντας τα επόμενα δύο με 6-4 και 6-1. Προφανώς, το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης δεν είχε αποκωδικοποιήσει το μήνυμα από τον παρ΄ ολίγον αποκλεισμό της ένα γύρο πριν, απέναντι στην Ιταλίδα Καρίν Κναπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις