Ήττα του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 21:21
UPD:21:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ο παίκτης του Πανιωνίου Αλέξανδρος Κούρος μάχεται για τη μπάλα με τον παίκτη του ΠΑΟΚ Στέλιο Κίτσιου.

A- A A+

Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος, που επικράτησε του ΠΑΟΚ με 2-0 στη Νέα Σμύρνη, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας και περιόρισε στο ελάχιστο τις πιθανότητες του «Δικέφαλου» για το πρωτάθλημα. 

Το γκολ του Χρήστου Αραβίδη στο 6ο λεπτό έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι από νωρίς, υποχρεώνοντας για πολλοστή φορά τον ΠΑΟΚ φέτος να κυνηγά τον αντίπαλό του στο σκορ. Στο σημείο εκείνο ο πιο αξιόπιστος σκόρερ των «κυανέρυθρων» κινήθηκε πίσω από την άμυνα του «Δικέφαλου», σε φάουλ του Λάσνικ, και νίκησε τον Γλύκο για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν άτυχοι στο 12΄, όταν το εξαιρετικό γυριστό σουτ του Αθανασιάδη κατέληξε στο δοκάρι και κόρνερ μετά την παρέμβαση του Ανέστη, για να απαντήσει ο Πανιώνιος με δύο μεγάλες ευκαιρίες σε ένα δίλεπτο: στο 22΄ ο Λάσνικ βρέθηκε απέναντι στον Γλύκο αλλά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι και στο 23΄ ο Κολοβός υποχρέωσε τον Έλληνα τερματοφύλακα σε δύσκολη απόκρουση, τελειώνοντας την ωραία ατομική προσπάθειά του.

Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν το γύρισμα του Λούκας βρήκε τον Κατσουράνη, αυτός σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη μετά τη σωτήρια παρέμβαση του Αυλωνίτη. Στο 45΄ μετά από νέο γύρισμα του Λούκας, ο Αθανασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την προβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και πίεζε την άμυνα των γηπεδούχων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στους «κυανέρυθρους», με αποτέλεσμα στο 58΄ ο Ανέστης να κάνει τρομερή επέμβαση, προκειμένου να σταματήσει την κοντινή προβολή του Σπυρόπουλου.

Όπως συχνά συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες αλλά το τέρμα ήρθε από την άλλη πλευρά. Ο -δημιουργός του πρώτου τέρματος- Λάσνικ, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους γηπεδούχους και σαφέστατο προβάδισμα για τη νίκη.

Από εκεί και ως το τέλος του αγώνα, οι ευκαιρίες ήταν μηδαμινές, καθώς οι «κυανέρυθροι» αμύνονταν μαζικά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που φέρνει τον ΠΑΟΚ 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην κούρσα του πρωταθλήματος.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις