«Επαγγελματική» νίκη (2-0) για Ολυμπιακό με Λεβαδειακό

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 19:06
UPD:19:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Κώστας Μήτρογλου παίκτης του Ολυμπιακού (κέντρο) και ο Ηλίας Κώτσιος παίκτης του Λεβαδειακού διεκδικούν την μπάλα.

A- A A+

Ο Ολυμπιακός «πέταξε» ένα ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στο Λεβαδειακό, οι παίκτες του άκουσαν τους φίλους τους να… μουρμουρίζουν για την εμφάνιση του πρώτου μέρους, αλλά βελτιώνοντας την απόδοσή τους στην επανάληψη, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις 18 νίκες σε 20 αγωνιστικές και ξέφυγαν 11 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Άκεφοι και ασύνδετοι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, έδειχναν να υποτιμούν τον αντίπαλό τους και να πιστεύουν ότι αρκεί από μόνη της η διαφορά δυναμικότητας για να κρίνει τον αγώνα, χωρίς οι ίδιοι να ιδρώσουν τη φανέλα κι ας προέρχονταν από την απώλεια βαθμών απέναντι στον Ατρόμητο, μόλις μία αγωνιστική πριν.
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός: Η συνέντευξη Τύπου

Οι δηλώσεις των δύο προπονητών στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Ολυμπιακός - Λεβαδειακός.

Οι παίκτες του Μίτσελ εμφανίστηκαν νωθροί και το παιχνίδι τους στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Αν εξαιρεθεί δε η φάση του 7ου λεπτού, όταν ο Βάις πέρασε όποιον συνάντησε στο διάβα του αλλά σε σχεδόν άδεια εστία σούταρε άουτ, ελάχιστες ήταν οι στιγμές που το κοινό ένιωσε συγκίνηση.

Ένα μακρινό σουτ του Μήτρογλου στο 15΄ που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Πρζιρόφσκι και μια κεφαλιά του «Γερμανού» που έφυγε άουτ στο 45΄ ήταν όλη κι όλη η πενιχρότατη παρουσία της πιο επιθετικής και παραγωγικής ομάδας του πρωταθλήματος στα πρώτα 45 λεπτά.

Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί είχαν μια καλή ευκαιρία για να τιμωρήσουν τους υπερόπτες αντιπάλους τους αλλά τη σπατάλησε φθηνά ο Ροζέριο: στο 38΄ ο Βάις γύρισε απρόσεκτα την μπάλα, αυτή πέρασε από τον Παπαδόπουλο και ο Βραζιλιάνος βρέθηκε μόνος στο ύψος της περιοχής, απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά το τελείωμά του ήταν αποκαρδιωτικό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Θέλοντας να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις, ο Μίτσελ εμφάνισε τους «ερυθρόλευκους» στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ολαϊτάν και Φουστέρ αντί των Μήτρογλου και Βάις. Μια επιλογή που δικαιώθηκε άμεσα, όταν στο 54ο λεπτό με παρέμβαση του Ισπανού η μπάλα έφτασε στο νεαρό Νιγηριανό και ο Ολαϊτάν με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η εικόνα των γηπεδούχων είχε βελτιωθεί αισθητά, καθώς ανέβασαν το ρυθμό και πίεσαν αρκετά για ένα δεύτερο γκολ, χάνοντας ευκαιρίες με τους Σαβιόλα στο 59΄ (απέκρουσε ο Πρζιρόφσκι), Χολέμπας στο 72΄ (σουτ άουτ), Ολαϊτάν στο 76΄ (σουτ ελάχιστα πάνω από το δοκάρι).

Τελικά την ασφαλιστική δικλείδα έβαλε ο Χολέμπας, ο οποίος στο 82ο λεπτό δέχθηκε την πάσα του Τσόρι Ντομίνγκες και με μια «οβίδα» δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, «ξορκίζοντας» πια κάθε ανησυχία που δημιουργούσε το ρευστό 1-0, ενώ στο 87΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάντζιος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις