Συζήτηση για την ερωτική διάσταση της καβαφικής ποίησης

Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 09:40

Δήμητρα Καμαράκη (2011), Συλλογή Σπιτιού Καβάφη.

A- A A+

Πανεπιστημιακοί και καλλιτέχνες θα συναντηθούν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, και θα συζητήσουν  για την ερωτική διάσταση της καβαφικής ποίησης.

Ο ερωτισμός δεν αποτελεί απλώς ένα από τα θέματα της ποίησης του Κ.Π. Καβάφη, αλλά κινητήρια δύναμη της δημιουργικής διαδικασίας του ποιητή, ενώ ως αντικείμενο δεν έπαψε ποτέ να τροφοδοτεί γόνιμα τους μελετητές και αναγνώστες του έργου του. Οι πανεπιστημιακοί, οι εικαστικοί και οι λογοτέχνες που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση θα ιχνηλατήσουν το πώς ο τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε την επιθυμία και τον ερωτισμό χάραξε καινούργιους δρόμους αντίληψης και κατανόησης του ατόμου.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος ο Άγγελος Παπαδημητρίου, με την τριπλή ιδιότητά του εικαστικού, ηθοποιού, τραγουδιστή, η Χριστίνα Ντουνιά, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, και οι συγγραφείς Θανάσης Τριαρίδης και Θόδωρος Γρηγοριάδης.

Πληροφορίες
Μικρή Σκηνή Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ. 213 0 178000. Ώρα έναρξης: 19:00. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Κύκλου «Λέξεις & Σκέψεις» είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από κάθε εκδήλωση.
 

Προτεινόμενα για εσάς