Στα προημιτελικά του Κυπέλλου ο ΟΦΗ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 19:36
UPD:19:39
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ο ΟΦΗ πήρε πανάξια πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε στην παράταση την Καλλονή με 2-0 (80΄ Περογαμβράκης, 107΄ Παπάζογλου), στο ΟΑΚΑ, ανατρέποντας το 0-1 από τον πρώτο αγώνα του Ηρακλείου. Στους «8» η ομάδα της Κρήτης θα αντιμετωπίσει το νικητή που θα προκύψει από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Αιγινιακό.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει την παραμικρή συγκίνηση σε όσους το παρακολούθησαν, αφού κυριάρχησε ο αργός ρυθμός, οι λάθος επιλογές και η παντελής απουσία φάσεων στις δύο εστίες. Ένα φάουλ του Μιλιάζες στο 15΄ μπλόκαρε εύκολα ο Σιδεράκης, σουτ του ίδιου στο 43΄ απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Καλλονής και λίγο αργότερα οι παίκτες του ΟΦΗ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ζακουάνι, από κεφαλιά του Όγιος, όμως ο Τριτσώνης εκτίμησε ότι δεν συνέτρεχε λόγος για να σφυρίξει κι έδειξε «παίζετε».

Οι παίκτες του Σα Πίντο μπήκαν πιο αποφασιστικά στην επανάληψη, αφού ο χρόνος κυλούσε πια εις βάρος τους. Έτσι, στο 53΄ η κεφαλιά του Περογαμβράκη σε σέντρα του Όγιος κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Μακρής έπιασε νέα κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό, όμως ο ΟΦΗ συνέχισε να πιέζει κι έχασε νέες ευκαιρίες, με τους Ροβίθη (73΄) και Περογαμβράκη (74΄) να μην μπορούν να νικήσουν τον Σιδεράκη.

Στο 80΄ όμως η επιμονή των φιλοξενούμενων δικαιώθηκε, καθώς ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες, ο Περογαμβράκης με κεφαλιά νίκησε τον τερματοφύλακα της Καλλονής, έκανε το 0-1, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα κι έστειλε το ματς στην παράταση. Με τους ποδοσφαιριστές εμφανώς κουρασμένους, η Καλλονή έχασε καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 99΄ με την κεφαλιά του Ναμπούγιου, που απέκρουσε σωτήρια ο Φερνάντεζ.

Μια απόκρουση καθοριστική όπως αποδείχθηκε, αφού στο 107΄ ο Παπάζογλου έκανε το 0-2 παίρνοντας το ριμπάουντ στην αρχική απόκρουση του Σιδεράκη μετά την κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο. Ο Σα Πίντο πανηγύρισε έξαλλα, ο διαιτητής τον απέβαλε, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλλονή τελείωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές, αφού ο Λεάντρο τραυματίστηκε από προβολή του Μπανούση, κι ενώ η ομάδα του είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις