Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο Δ. Κοντομηνάς

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:56
UPD:20:27
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Υπέρ της άποψης του ανακριτή για τη μη προφυλάκιση του Δημήτρη Κοντομηνά, τάχθηκε κατά πλειοψηφία, δύο έναντι ενός το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίαζε από το πρωί.

Οι δικαστές έκριναν πως ο επιχειρηματίας κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5 εκ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει υπέρ ή μη της προφυλάκισης του Δημήτρη Κοντομηνά μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του ανακριτή και της Εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα η αρμόδια εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου,είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων. Τελικά επικράτησε η άποψη του ανακριτή της υπόθεσης Γιώργου Ανδρεάδη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκαναν λόγο δικαίωση του πελάτη τους

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας ανέφερε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

newsroom, naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή