Εν αναμονή της απόφασης για τον Δ. Κοντομηνά

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 17:31
UPD:17:42
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι η συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο καλείται να αποφασίσει για το αν θα κρατηθεί, ή όχι ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς για την υπόθεση του Τ.Τ..

Από ώρα σε ώρα οι δικαστές θα αποφανθούν συγκεκριμένα εάν θα υιοθετήσουν την εισαγγελική κρίση, που ζήτησε την προσωρινή του κράτηση, ή θα δεχθούν τη θέση τού ανακριτή της υπόθεσης, να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας με την επιβολή εγγύησης 5 εκατομμυρίων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Προκειμένου να αντικρούσουν την κρίση της εισαγγελέως ότι ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος φυγής, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Κοντομηνά ανέπτυξαν - σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο - τον ισχυρισμό ότι αν ο επιχειρηματίας επιθυμούσε να φύγει, θα το είχε ήδη κάνει, καθώς είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι διεξάγεται έρευνα για το Τ.Τ..

Επιπλέον, επικαλέσθηκαν άλλες δικαστικές υποθέσεις, που είχε στο παρελθόν ο κ. Κοντομηνάς, για τις οποίες είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, τους οποίους τήρησε απόλυτα.

Τονίστηκε ακόμη στους δικαστές ότι ο κατηγορούμενος είναι επικεφαλής προσωποπαγούς Ομίλου, οι επιχειρήσεις του οποίου έχουν έδρα την Ελλάδα και απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από την πλευρά τού επιχειρηματία υποστηρίχθηκε ακόμη ότι ο Όμιλος ενδιαφέρεται να έχει καλές συνεργασίες με τις τράπεζες για να εξασφαλίζει χρηματοδοτήσεις και επομένως τον κ. Κοντομηνά ενδιέφερε να βρεθεί λύση με το Τ.Τ..

Οι δικαστές ενημερώθηκαν -και με πιστοποιητικά- ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τέλος, τονίστηκε ότι ήδη έγιναν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια προς τις τράπεζες, που διαδέχτηκαν το Τ.Τ., προκειμένου να εγγράψουν ακίνητα αξίας περίπου 7 εκατ. ευρώ, καθώς τα ληξιπρόθεσμα δάνεια είναι 5 εκατ. ευρώ. Ο επιχειρηματίας προσφέρει ως ενέχυρο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, τις μετοχές του ALPHA, διαδικασία που πρέπει να περάσει από το ΕΣΡ. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο κ. Κοντομηνάς δίνει εγγυήσεις άνω των 110 εκατομμυρίων ευρώ των δανείων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή