Κοινωνία
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:56

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο Δ. Κοντομηνάς

Υπέρ της άποψης του ανακριτή για τη μη προφυλάκιση του Δημήτρη Κοντομηνά, τάχθηκε κατά πλειοψηφία δύο έναντι ενός το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίαζε από το πρωί.

Υπέρ της άποψης του ανακριτή για τη μη προφυλάκιση του Δημήτρη Κοντομηνά, τάχθηκε κατά πλειοψηφία, δύο έναντι ενός το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίαζε από το πρωί.

Οι δικαστές έκριναν πως ο επιχειρηματίας κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 5 εκ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι το αρμόδιο Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει υπέρ ή μη της προφυλάκισης του Δημήτρη Κοντομηνά μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ του ανακριτή και της Εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα η αρμόδια εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου,είχε ζητήσει την προφυλάκηση του επιχειρηματία, κρίνοντάς τον ύποπτο φυγής και ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων. Τελικά επικράτησε η άποψη του ανακριτή της υπόθεσης Γιώργου Ανδρεάδη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Δημήτρη Κοντομηνά, αμέσως μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών έκαναν λόγο δικαίωση του πελάτη τους

«Επικράτησαν ο νόμος και η λογική. Στην πορεία θα αποδειχθεί ότι είναι αμέτοχος ποινικών αδικημάτων» δήλωσε ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, ενώ ο Γρηγόρης Τσόλιας ανέφερε: «Αναμένουμε το σκεπτικό των δικαστών, αν και κατά πλειοψηφία για μας είναι μεγάλη δικαίωση».

newsroom, naftemporiki.gr