Διμερή θέματα, ελληνική προεδρία και Μ. Ανατολή στη συνάντηση Βενιζέλου – Κέρι την Πέμπτη

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 20:21
UPD:20:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να αφιχθεί το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις και με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ και οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, Τζον Κέρι, την Πέμπτη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος θεωρείται ότι θα ενημερώσει επίσης τον κ. Κέρι για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση. Η ατζέντα της συνάντησης εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, την ονομασία της ΠΓΔΜ, την ενέργεια, την τρομοκρατία, τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ευρωατλαντικών σχέσεων.

Στην επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να αφιχθεί το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις και με μέλη της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, ενώ θα ενημερώσει στελέχη think tanks για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, την ελληνική οικονομική κατάσταση και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή