Σήμερα η κηδεία του Αριέλ Σαρόν

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 06:08
UPD:07:28
REUTERS/RONEN ZVULUN
A- A A+

Κηδεύεται σήμερα ο  πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, ο οποίος κατέληξε το Σάββατο σε ηλικία 85 ετών μετά από οκτώ χρόνια σε κώμα εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί.

Η σορός του Σαρόν βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής στην Κνέσετ (ισραηλινή βουλή), όπου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η επίσημη νεκρώσιμη τελετή θα γίνει επίσης στην Κνέσετ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες και μέλη της οικογένειας του Σαρόν θα λάβουν το λόγο για να εκφωνήσουν τον επικήδειο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ.Παρών θα είναι επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Τόνυ Μπλερ και εκπρόσωποι πολλών άλλων χωρών. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια, η σορός θα μεταφερθεί με στρατιωτικές τιμές στο ράντσο του στο νότιο Ισραήλ, όπου και θα γίνει η ταφή.

Επαφές Μπάιντεν στο Ισραήλ

EURONEWS

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Μπάιντεν θα έχει συνομιλίες με τους ηγέτες του Ισραήλ.

EURONEWS

Η συνάντηση του αμερικανού αντιπροέδρου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα δώσει την ευκαιρία στον κ. Μπάιντεν να προωθήσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες που γίνονται στη Μέση Ανατολή, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να απευθύνει ομιλία τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, ενώ θα παρακολουθήσει τη νεκρώσιμη ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μπάιντεν στο Ισραήλ από τον Μάρτιο του 2010.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή