Multimedia

Αριέλ Σαρόν 1928 - 2014

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 21:02

Έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 11 Ιανουαρίου 2014, σε ηλικία 85 ετών, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.

Ο Σαρόν είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εγκεφαλική αιμορραγία στις 4 Ιανουαρίου 2006, εν μέσω της εκστρατείας του για να επανεκλεγεί πρωθυπουργός, και από τότε βρισκόταν σε κώμα.

Ο πρώην στρατιωτικός Σαρόν, πρωθυπουργός από το 2001 ως το 2006, πιστώνεται την πρωτοβουλία για την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005. Γεννήθηκε στα υπο βρετανική διοίκηση παλαιστινιακά εδάφη το 1928. Μπήκε στο στρατό ενώ ήταν 14 ετών. Το 1973 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του υποστρατήγου εν μέσω θύελλας για την τακτική που ακολούθησε στο Σινά κατά τη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ εναντίον των Αράβων.

Εισήλθε στην πολιτική μέσω του ακροδεξιού Λικούντ κι εξελέγη βουλευτής. Το 1981 διορίστηκε υπουργός Άμυνας και ως αρχιτέκτονας της ισραηλινής εισβολής στο Λίβανο, το 1982 ξεκινά την επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ειρήνη για τη Γαλιλαία» για να φτάσει στη Βηρυτό. Τα μέλη της PLO και ο Γιασέρ Αραφάτ εκδιώχθηκαν από το Λίβανο και ο Σαρόν γίνεται κόκκινο πανί για όλον τον αραβικό κόσμο. Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι σφαγιάζονται από λιβανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στους υπό ισραηλινό έλεγχο προσφυγικούς καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα. Ο Σαρόν υποβάλει την παραίτησή του, ενώ η Δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο για έμμεση συμμετοχή στις δολοφονίες κι αποτυχία αποτροπής τους.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα, επέστρεψε σε υπουργική θέση υπό τον δεξιό συνασπισμό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου το 1996 και αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών και την διαπραγμάτευση με την Παλαιστινιακή Αρχή.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - Φεβρουάριος 1948. Ο Αριέλ Σαρόν την περίοδο που ήταν στρατιώτης στον ισραηλινό στρατό, το Φεβρουάριο του 1948. Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν την περίοδο που ήταν στρατιώτης στον ισραηλινό στρατό, το Φεβρουάριο του 1948. Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1955. Ο Αριέλ Σαρόν (2ος αριστερά) με τον Μοσέ Νταγιάν (3ος αριστερά) και άλλους στρατιωτικούς διοικητές, 28 Οκτωβρίου 1955. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (2ος αριστερά) με τον Μοσέ Νταγιάν (3ος αριστερά) και άλλους στρατιωτικούς διοικητές, 28 Οκτωβρίου 1955. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1955. Ο Αριέλ Σαρόν (δεξιά) ενημερώνει τη στρατιωτική μονάδα του  πριν από επιχείρηση, 30 Αυγούστου 1955. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (δεξιά) ενημερώνει τη στρατιωτική μονάδα του πριν από επιχείρηση, 30 Αυγούστου 1955. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1955. Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, 30 Αυγούστου 1955. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, 30 Αυγούστου 1955. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - Οκτώβριος 1956. Ο Αριέλ Σαρόν (2ος αριστερά) παρακολουθεί στρατιώτες που περνούν από μπροστά του, στην χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (2ος αριστερά) παρακολουθεί στρατιώτες που περνούν από μπροστά του, στην χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1956. Ο Αριέλ Σαρόν γράφει ένα γράμμα, ενώ βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν γράφει ένα γράμμα, ενώ βρίσκεται στη χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1956. Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κάθεται με άλλους στρατιώτες, στη χερσόνησο του Σινά κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κάθεται με άλλους στρατιώτες, στη χερσόνησο του Σινά κατά τη διάρκεια του πολέμου με την Αίγυπτο το 1956 (30 Οκτωβρίου 1956). Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1956. Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) με τον Μοσέ Νταγιάν (2ος δεξιά) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, 11 Σεπτεμβρίου 1956. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) με τον Μοσέ Νταγιάν (2ος δεξιά) κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, 11 Σεπτεμβρίου 1956. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1967. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν στη χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή, 8 Ιουνίου 1967. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν στη χερσόνησο του Σινά, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή, 8 Ιουνίου 1967. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1967. Ο ισραηλινός υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν σε φωτογραφία από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 1967, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο ισραηλινός υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν σε φωτογραφία από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή το 1967, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1970. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) με διοικητές του ισραηλινού στρατού. Φωτογραφία αρχείου που τραβήχτηκε το 1970 και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) με διοικητές του ισραηλινού στρατού. Φωτογραφία αρχείου που τραβήχτηκε το 1970 και δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1971. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (αριστερά) περπατά με τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν (2ος δεξιά) και τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Χάιμ Μπαρ Λεβ (δεξιά) στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα, 27 Ιανουαρίου 1971. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (αριστερά) περπατά με τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν (2ος δεξιά) και τον Αρχηγό του Επιτελείου Στρατού Χάιμ Μπαρ Λεβ (δεξιά) στα ισραηλινο-αιγυπτιακά σύνορα, 27 Ιανουαρίου 1971. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1973. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν στη δυτική πλευρά της διώρυγας του Σουέζ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή το 1973. Φωτογραφία αρχείου, Οκτώβριος 1973.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν στη δυτική πλευρά της διώρυγας του Σουέζ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή το 1973. Φωτογραφία αρχείου, Οκτώβριος 1973.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1973. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (δεξιά), μετά από τραυματισμό στο κεφάλι, στέκεται με τον Μοσέ Νταγιάν (αριστερά) στη δυτική πλευρά της διώρυγας του Σουέζ, Οκτώβριος του 1973.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (δεξιά), μετά από τραυματισμό στο κεφάλι, στέκεται με τον Μοσέ Νταγιάν (αριστερά) στη δυτική πλευρά της διώρυγας του Σουέζ, Οκτώβριος του 1973.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1955. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (μπροστά αριστερά) σε ένα τζιπ, Οκτώβριος 1973. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (μπροστά αριστερά) σε ένα τζιπ, Οκτώβριος 1973. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1976. Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (από αριστερά προς δεξιά) με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν (κέντρο) και τον υποστράτηγο Αντάμ Γιεκουτιέλ, στη χερσόνησο του Σινά, 19 Φεβρουαρίου 1976.
REUTERS / HANDOUT

Ο υποστράτηγος Αριέλ Σαρόν (από αριστερά προς δεξιά) με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Γιτζάκ Ράμπιν (κέντρο) και τον υποστράτηγο Αντάμ Γιεκουτιέλ, στη χερσόνησο του Σινά, 19 Φεβρουαρίου 1976.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1977. Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) με τη σύζυγό του Λίλυ και τους γιους του, Τζιλάντ (2ος αριστερά) και Αμρί (4ος αριστερά) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το νέο πολιτικό κόμμα του, Shlomzion, στη Δυτική Όχθη (Φωτογραφία αρχείου, 1977).
REUTERS / STRINGER

Ο Αριέλ Σαρόν (αριστερά) με τη σύζυγό του Λίλυ και τους γιους του, Τζιλάντ (2ος αριστερά) και Αμρί (4ος αριστερά) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το νέο πολιτικό κόμμα του, Shlomzion, στη Δυτική Όχθη (Φωτογραφία αρχείου, 1977).

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - Σεπτέμβριος 1979. Ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (3ος δεξιά) χαιρετά τον πρόεδρο της Αιγύπτου Ανβάρ Σαντάτ, στην πόλη Χαϊφα, 4 Σεπτεμβρίου 1979. Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (3ος δεξιά) χαιρετά τον πρόεδρο της Αιγύπτου Ανβάρ Σαντάτ, στην πόλη Χαϊφα, 4 Σεπτεμβρίου 1979. Φωτογραφία αρχείου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1981. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (στο κέντρο) στέκεται σε στάση προσοχής κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην στρατιωτική βάση κεντρικής διοίκησης, 30 Οκτωβρίου 1981. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (στο κέντρο) στέκεται σε στάση προσοχής κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην στρατιωτική βάση κεντρικής διοίκησης, 30 Οκτωβρίου 1981. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1982. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν με τη σύζυγό του Λίλυ στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια εναέριας επίδειξης σε βάση της ισραηλινής αεροπορίας, 15 ​​Ιούλίου 1982.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν με τη σύζυγό του Λίλυ στο πλευρό του, κατά τη διάρκεια εναέριας επίδειξης σε βάση της ισραηλινής αεροπορίας, 15 ​​Ιούλίου 1982.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1985. Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, σε συνεδρίαση του ισραηλινού κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, 6 Μαΐου 1985.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, σε συνεδρίαση του ισραηλινού κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, 6 Μαΐου 1985.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1986. Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (αριστερά) συνομιλέι με τον υπουργό Άμυνας Γιτζάκ Ράμπιν κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τιμήν του Ζουμπίν Μέχτα, μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, 22 Μαρτίου 1986. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (αριστερά) συνομιλέι με τον υπουργό Άμυνας Γιτζάκ Ράμπιν κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τιμήν του Ζουμπίν Μέχτα, μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Ισραήλ, 22 Μαρτίου 1986. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1998. Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αριέλ Σαρόν (δεξιά) σε ένα ελικόπτερο, καθώς συνοδεύει τον κυβερνήτη του Τέξας Τζορτζ Μπους (αριστερά) και τον κυβερνήτη της Γιούτα Μάικ Λέβιτ σε ξενάγηση πάνω από το ισραήλ και τα εδάφη της Δυτικής Όχθης, 1 Δεκεμβρίου 1998.
REUTERS / STRINGER

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αριέλ Σαρόν (δεξιά) σε ένα ελικόπτερο, καθώς συνοδεύει τον κυβερνήτη του Τέξας Τζορτζ Μπους (αριστερά) και τον κυβερνήτη της Γιούτα Μάικ Λέβιτ σε ξενάγηση πάνω από το ισραήλ και τα εδάφη της Δυτικής Όχθης, 1 Δεκεμβρίου 1998.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1998. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (4ος αριστερά) περνά μπροστά από τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ (2ος αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή στο Συνεδριακό Κέντρο Wye River, 21 Οκτωβρίου 1998. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (4ος αριστερά) περνά μπροστά από τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ (2ος αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή στο Συνεδριακό Κέντρο Wye River, 21 Οκτωβρίου 1998. Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1998. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κάθεται σε ένα παγκάκι με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής συνόδου κορυφής για τη Μέση Ανατολή, στο Συνεδριακό Κέντρο Wye River, 18 Οκτωβρίου 1998. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (αριστερά) κάθεται σε ένα παγκάκι με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ κατά τη διάρκεια της ειρηνευτικής συνόδου κορυφής για τη Μέση Ανατολή, στο Συνεδριακό Κέντρο Wye River, 18 Οκτωβρίου 1998. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1998. Ο Παλαιστίνιος μεσολαβητής Μαχμούντ Αμπάς (αριστερά) και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν χαμογελούν και σφίγγουν τα χέρια μπροστά στις κάμερες, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Σαρόν στην Ιερουσαλήμ, 18 Νοεμβρίου 1998.
REUTERS / Reuters

Ο Παλαιστίνιος μεσολαβητής Μαχμούντ Αμπάς (αριστερά) και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν χαμογελούν και σφίγγουν τα χέρια μπροστά στις κάμερες, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Σαρόν στην Ιερουσαλήμ, 18 Νοεμβρίου 1998.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 1998. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) χαιρετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, 12 Δεκεμβρίου 1998.
REUTERS / HANDOUT

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) χαιρετά τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν κοντά στο Τελ Αβίβ, 12 Δεκεμβρίου 1998.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2003. Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς (αριστερά), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (2ος αριστερά), ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ (δεξιά) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ερυθράς Θάλασσας στην Ακάμπα, 4 Ιουνίου 2003.
REUTERS / ALI JAREKJI

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς (αριστερά), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (2ος αριστερά), ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν (2ος δεξιά) και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ (δεξιά) κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ερυθράς Θάλασσας στην Ακάμπα, 4 Ιουνίου 2003.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν (αριστερά) και ο υπουργός Οικονομικών Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Ιερουσαλήμ, 16 Ιανουαρίου 2005.
REUTERS / POOL

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν (αριστερά) και ο υπουργός Οικονομικών Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Ιερουσαλήμ, 16 Ιανουαρίου 2005.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ, 10 Οκτωβρίου 2005.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο γραφείο του στην Ιερουσαλήμ, 10 Οκτωβρίου 2005.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ (δεξιά) ανταλλάσσει χειραψία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, κατά τη συνάντησή τους στο Σαρμ ελ-Σιχ.
REUTERS / STRINGER

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ (δεξιά) ανταλλάσσει χειραψία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν, κατά τη συνάντησή τους στο Σαρμ ελ-Σιχ.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ισραηλινού κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, 23 Νοεμβρίου 2005.
REUTERS / RONEN ZVULUN

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ισραηλινού κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, 23 Νοεμβρίου 2005.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν χαιρετά στο τέλος συνεδρίου του κόμματος Λικούντ στο Τελ Αβίβ, 10 Μαρτίου 2005.
Reuters / NIR ELIAS

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν χαιρετά στο τέλος συνεδρίου του κόμματος Λικούντ στο Τελ Αβίβ, 10 Μαρτίου 2005.

Ισραήλ - Αριέλ Σαρόν - 2005. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου σε ξένα μέσα ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ, 15 Φεβρουαρίου 2005.
REUTERS / GIL COHEN MAGEN

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου σε ξένα μέσα ενημέρωσης στην Ιερουσαλήμ, 15 Φεβρουαρίου 2005.