Σούπερ Λίγκα: Αγχωτική νίκη ο Παναθηναϊκός με 1-0 επί του Πανιωνίου

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 21:23
UPD:21:37
Icon/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
A- A A+

Το γκολ του Πράνιτς στο 16΄ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό επί του Πανιωνίου με 1-0 στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο αγώνας είχε δύο «πρόσωπα». Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί σε όλες τις γραμμές, πίεσαν ψηλά και έφτασαν πολλές φορές κοντά στο γκολ, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους Νεοσμυρνιώτες. Ακριβώς αντίθετη 'ήταν η εικόνα του δεύτερου μέρους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν από δυνάμεις, οι «κυανέρυθροι» με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος ήταν αυτοί που έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους κι έχασαν σωρεία ευκαιριών για να ισοφαρίσουν.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο, διάστημα στο οποίο είχε την καθολική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο σε παθητικό ρόλο.

ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, τόσο από τις πτέρυγες (κυρίως από αριστερά με το Νάνο), όσο και από τον άξονα, με τους Πράνιτς και Μέντες να βγάζουν πολλές κάθετες μπαλιές προς τους Μπεργκ και Καρέλη. Με διαρκές πρέσινγκ πολύ ψηλά, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να αλλάξουν τη μπάλα και να οργανωθούν, γεγονός που περιόρισε στο ελάχιστο την επιθετική τους παρουσία.

Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα 45 λεπτά είχε ένα γκολ και δύο κλασικές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, ενώ αρκετές φορές οι παίκτες του Αναστασίου βγήκαν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν επιπόλαιοι.

Όπως για παράδειγμα στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ντίνας, που αντί να δώσει στο Μπεργκ ο οποίος ήταν απέναντι από τον Ανέστη προτίμησε να τελειώσει μόνος του (ανεπιτυχώς) την φάση.

Το γκολ για τους «πράσινους» δεν άργησε να έρθει. Στο 16΄ από εξαιρετική σέντρα του Νάνο ο Πράνιτς με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Μοιραίος παίκτης για το «τριφύλλι» στη συνέχεια ήταν ο Καρέλης, ο οποίος στο 33΄ δέχτηκε την καταπληκτική ασίστ του Μπεργκ, αλλά νικήθηκε από τον Ανέστη στο τετ-α-τετ που είχαν, ενώ στο 39΄ η κεφαλιά που επιχείρησε σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας των «κυανέρυθρων».

Αγνώριστος ήταν ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες στο διάστημα 68'-79΄, με αποκορύφωμα το πέναλτι του Λάζνικ (δοκάρι) και την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 79΄ που είχε την ίδια κατάληξη. Ενδιάμεσα οι Καμπάνταης και Κούρντι βρέθηκαν ισάριθμες φορές απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις.

Το σουτ του Πράνιτς στο 76΄ από το σημείο του πέναλτι (άουτ) ήταν η μοναδική καλή στιγμή για τους «πράσινους» στο δεύτερο 45λεπτο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις