Σούπερ Λίγκα: Με Μάντζιο ο Λεβαδειακός, 2-0, τον Εργοτέλη

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 19:07
UPD:19:13
Icon/ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Με ηγέτη το Βαγγέλη Μάντζιο ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη νίκη επί του Εργοτέλη με 2-0, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Ο έμπειρος στράικερ «καθάρισε» μέσα σε 7 λεπτά το παιχνίδι και χάρισε στην ομάδα της Βοιωτίας το 6ο εφετινό «τρίποντο» και αυτό εντός έδρας. Τα πράγματα για τον Εργοτέλη, που ξεκίνησε καλύτερα το ματς και πλησίασε πρώτος στο σκορ με τον Μπουχαλάκη στο 14΄, δυσκολεύουν πάρα πολύ, καθώς η κρητική ομάδα έφτασε τα 8 ματς χωρίς νίκη (τελευταία φορά που πήρε τους 3 βαθμούςήταν στις 10 Νοεμβρίου) και, πλέον, θα πρέπει να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να μη μπλέξει ακόμη περισσότερο με την υπόθεση παραμονή.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία από μία στημένη φάση κι από μία αντεπίθεση να πετύχουν δύο γκολ και να βάλουν τις βάσεις για να φτάσουν στην άνετη νίκη. Στο 26΄ από κόρνερ και γύρισμα του Ροζέριο, ο Μάντζιος κατέβασε τη μπάλα με το στήθος και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο έμπειρος επιθετικός «χτύπησε» και πάλι στο 32΄. Πάλι από πάσα του Ροζέριο βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια και με διαγώνιο σουτ «έγραψε» το 2-0 (για το γκολ φέρει ευθύνη και ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Καβουσάκης).   

Θα περίμενε κανείς ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης θα έμπαινε δυνατά και θα πίεζε την άμυνα του Λεβαδειακού, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, διότι οι γηπεδούχοι με σωστή τακτική έκλεισαν τους διαδρόμους προς τη μεγάλη τους περιοχή και ουσιαστικά δεν κινδύνευσαν ούτε μία φορά. Επιθετικά δεν φάνηκαν καθόλου, αλλά ούτε και οι Κρητικοί απείλησαν ιδιαίτερα, εάν εξαιρέσει κανείς το δοκάρι του Ρομάνο στο 82΄. Νωρίτερα, πάντως (79΄,80΄) ο Λυκογιάννης είχε φτάσει δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά τα σουτ που επιχείρησε δεν βρήκαν το στόχο τους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις