Δριμεία επίθεση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 19:03
UPD:20:24
A- A A+

Νέα επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας, το οποίο προέκυψε μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, εξαπέλυσε η ΝΔ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Άννα Ασημακοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, παρακολουθεί «αμήχανα» τα στελέχη του να «αλληκαρφώνονται», αποκαλύπτοντας σχέσεις συντρόφων τους με την τρομοκρατία.

Η κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτη στον τ/σ Star, περί «πολιτικού υποβάθρου» στις πράξεις των τρομοκρατών, καθώς και του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Τατσόπουλου, στον ρ/σ Βήμα FM, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένοπλο τμήμα», αλλά εντός του βρίσκονται άνθρωποι που βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες των τρομοκρατών της 17Ν, που όμως αποτελούν μειοψηφία.

«Αλίμονο όμως για τη χώρα αν η αξιωματική αντιπολίτευση διέθετε ένοπλο τμήμα και η υποστήριξη τρομοκρατών και δολοφόνων αποτελούσε πλειοψηφική τάση» πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στον Τόνι Νέγκρι, δηλώνοντας ότι η «Αυγή» και ο κ. Σκουρλέτης επιμένουν να «υπερασπίζονται την στήριξη στον Αλ. Τσίπρα του “θεωρητικού της ένοπλης βίας” και καταδικασμένου στη χώρα του για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, αναγνωρίζοντάς τον ως "σύγχρονο φιλόσοφο"».

Η κ. Ασημακοπούλου τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σιωπά, χωρίς να προβαίνει σε διαγραφές ή δηλώσεις καταδίκης των απόψεων των συνεργατών του και της «Αυγής». Αντ’ αυτού, σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Ν. Γιαννόπουλο, μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα, τη Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σ. Ξηρού, τον Δ. Μπελαντή, που συμμετείχε σε εκδηλώσεις για την «απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν», τον Χρ. Παπαδόπουλο και τον Π. Λάμπρου, μάρτυρες υπεράσπισης του Ηρ. Κωστάρη, καθώς και τους Τ. Καρίμαλη, Γ. Μαρκατσέλη, Δ. Καρακώστα, Μ. Σαρρή, μάρτυρες υπεράσπισης του Χρ. Ξηο΄θ.

«Θα ευχόμασταν να πρόκειται για σύμπτωση. Όμως δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, σύμπτωση  που επαναλαμβάνεται, παύει  να είναι σύμπτωση» κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ έχει διαβεί το κατώφλι της χυδαίας προβοκάτσιας

«Η ΝΔ έχει προ πολλού διαβεί το κατώφλι της χυδαίας προβοκάτσιας και του πολιτικού παραλογισμού» αναφέρεται σε ανακοίνωση - απάντησή του.

«Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι με τόσο φτηνές επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ανακόψουν τη δική τους κατάρρευση» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει να δώσει εξηγήσεις σε «εκείνους που θέλουν να μας γυρίσουν σε εποχές σκοταδισμού και εμφυλίου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και θα επιμείνει στον πραγματικό πολιτικό διάλογο πάνω στα προβλήματα του ελληνικού λαού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε ανταπάντησή της, η κ. Ασημακοπούλου δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν ξεκάθαρα ερωτήματα και αναμένονται σαφείς απαντήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει συμπάθεια σε απόψεις τις οποίες θα έπρεπε να καταδικάζει»

Αναφορά στο θέμα των απόψεων του Τόνι Νέγκρι και της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους γίνεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, στο οποίο επισημαίνεται ότι δεν κρίνεται το συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε το συγγραφικό του έργο, αλλά το γεγονός ότι «ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, που φυγοδίκησε για χρόνια και που τελικά επέστρεψε στη χώρα του και εξέτισε ποινή 13 ετών φυλάκισης στην πατρίδα του, εμφανίζεται σήμερα να στηρίζει πολιτικές ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται, οι Ιταλοί τον αντιμετωπίζουν ως «θεωρητικό της ένοπλης βίας», αλλά «έχουν τη δυνατότητα να είναι επιεικείς σήμερα μαζί του», διότι έχουν παρέλθει τριάντα και άνω χρόνια από τον καιρό που οι ιδέες του καταδικάστηκαν και η τρομοκρατία τελείωσε στην Ιταλία.  

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα,  «εδώ έχουμε συμπτώματα τρομοκρατίας σήμερα. Και η έμμεση στήριξη τέτοιων απόψεων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Όπως υπογραμμίζεται, δεν κρίνεται το έργο του κ. Νέγκρι, αλλά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που «εκφράζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη “συμπάθειά” του σε απόψεις από τις οποίες θα όφειλε να παίρνει αποστάσεις και να τις καταδικάζει. Όχι να τις “νομιμοποιεί”».

Στη συνέχεια του σημειώματος γίνεται λόγος για ευρεία ταύτιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιες απόψεις και πρακτικές, κάτι που καθιστά το πρόβλημα «πολύ σοβαρότερο», ενώ παράλληλα «υπερασπίζεται κάθε παράνομο κύκλωμα ή κρησφύγετο κουκουλοφόρων που εξουδετερώνουν οι αρχές και διαμαρτύρεται για κάθε σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή