Στα άκρα η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 21:24
UPD:21:30

Η ΝΔ τονίζει ότι μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου «συμπαθούντες» των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους.

A- A A+

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την τρομοκρατία, μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ενός εκ των βασικών στελεχών της 17Ν.

ΝΔ: Να διαγραφούν οι συμπαθούντες της 17Ν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαγραφή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται ως συμπαθούντες των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, ζήτησε η ΝΔ με ανακοίνωσή της, επικαλούμενη δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Π. Τατσόπουλου.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τατσόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιβεβαίωσε περίτρανα, όπως τονίζεται, το κυβερνών κόμμα, λέγοντας επί λέξει: «Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων (17Ν)».

Η ΝΔ τονίζει ότι μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή του, ο κ. Τσίπρας αν δεν διαγράψει απόψε κιόλας τους κατά ομολογία Τατσόπουλου «συμπαθούντες» των τρομοκρατικών ιδεών της 17Ν, σημαίνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις τους.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο κ. Τατσόπουλος σε συζήτηση σχετικά με το φυγά, μέλος της 17Ν,  Χριστόδουλο Ξηρό τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται φυλακή για τις ιδέες τους αλλά γιατί σκότωσαν 23 ανθρώπους».

Υπογράμμισε δε, ότι «σε  καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι αλλά δολοφόνοι».

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στη φυλακή για τις ιδέες τους, βρίσκονται στη φυλακή επειδή σκότωσαν 23 ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μπήκαν στη φυλακή ως δολοφόνοι και όχι ως αγωνιστές, και όχι ως μέτοχοι επαναστατικής δράσης που είπε ο κ. Ραγκούσης και σηκώθηκε η τρίχα όλων».

Ωστόσο ανέφερε ότι «φαντάζεται» ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μπορεί να βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των ανθρώπων», όπως και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι ο Χρ. Ξηρός είναι πολιτικός κρατούμενος. Όμως διευκρίνισε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κυρίαρχη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Π. Τατσόπουλος: «Πρεμούρα» της ΝΔ να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία

Σημειώνεται ότι σε διευκρινιστική δήλωσή του, ο κ. Τατσόπουλος έκανε λόγο για «πρεμούρα» της ΝΔ να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία,  «όπως και με τους παγετώνες, εικάζω ή με την τρύπα του όζοντος, κόβοντας και ράβοντας, εν προκειμένω, μια δήλωσή μου για περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για ανάλογα περιθωριακές ασήμαντες απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία (αλλά τις δεύτερες, στο μοντάζ της Συγγρού, τις έφαγε το σκοτάδι)».

«Ας μην κουράζονται. Συνηθισμένα τα βουνά από τις λάσπες» κατέληξε ο κ. Τατσόπουλος.

Νωρίτερα, η ΝΔ είχε εξαπολύσει και άλλη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο θέμα, με ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, καθώς «παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του,  οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν».

«Ίσως γι αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ  για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού. Πώς να το κάνει άλλωστε, όταν στις 22 Δεκεμβρίου 2013, πάλι μέσω του επίσημου Οργάνου του της Αυγής,  ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Δεν του βγήκε η  αποφυλάκισή τους, αλλά όπως αποκαλύπτει η σιωπή  των στελεχών του, ικανοποιήθηκε  μερικώς με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΔ κατήγγειλε ακόμη ότι την ημέρα της έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρώπη, «το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η εφημερίδα Αυγή, επιλέγει να προβάλλει τους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη. Χωρίς ντροπή, παρουσιάζει ανάμεσα στους υποστηρικτές Τσίπρα,  τον  Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη (που μετατράπηκαν σε 13) για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία. Υποθέτουμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι περήφανοι που εξασφάλισαν την υποστήριξη ενός ακόμα ακραίου, περιθωριακού προσώπου».

Από πλευράς της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν, αποκαλούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους «δολοφόνους της 17Ν», και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την απελευθέρωση Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου.

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να «ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής» που επιμόνως χαρακτηρίζει ως “πολιτικούς κρατούμενους” τους Κουφοντίνα και Γιωτόπουλο, ζητώντας την “προσωρινή έξοδό” τους από τη φυλακή» και να αποκηρύξει τη στήριξη του Αντόνιο Νέγκρι που έχει καταδικαστεί από την ιταλική δικαιοσύνη για υποκίνηση ένοπλης βίας.

«Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται, πλέον, καμία υπεκφυγή» κατέληξε η κ. Ασημακοπούλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ η κυβέρνηση

Από πλευράς του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της ΝΔ, κάνοντας λόγο σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για παραληρήματα της ΝΔ τα οποία «προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια η αδυναμία της ΝΔ να υπερασπιστεί τη μνημονιακή πολιτική, που «επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Στη συνέχεια του ενημερωτικού σημειώματος εξαπολύεται σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας και την ίδια τη δημοκρατία, καθώς και «όμηρο ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των δύο άκρων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται τι υπηρεσίες νομίζει ότι προσφέρει στην Ελλάδα η ΝΔ όταν ταυτίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία: «Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τον πολιτικό διάλογο και τη δημοκρατία, όταν με μονταζιέρες προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη;». Επίσης, γίνεται αναφορά στις επικρίσεις σχετικά με την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκες και στην εφημερίδα «Αυγή», και εκφράζεται η άποψη ότι οι απόψεις που εκφράζει η ΝΔ βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, ενώ υπάρχει έλλειψη σεβασμού προς τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση.

Επίσης, στο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται λόγος για «παντελή άγνοια» για την παγκόσμια διανόηση, λόγω της αντιμετώπισης του Αντόνιο Νέγκρι.

Σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης νωρίτερα, σχολιαζόταν ότι «εκεί που τελειώνει η σοβαρότητα αρχίζει ο "πολιτικός" λόγος της ΝΔ» .

«Αν και μας έχει συνηθίσει σε παραληρήματα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., χαρακτηρίζοντας ως ακραίους και τρομοκράτες σχεδόν όλους όσους υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν αρκείται σε αυτό και σήμερα ξεπερνάει τον εαυτό του φτάνοντας να καταγγείλει και όσους τον υποστηρίζουν στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το δυστύχημα είναι ότι βρίσκονται ακόμα στην κυβέρνηση και εκτός όλων των άλλων γελοιοποιούν τη χώρα στην Ευρώπη και παντού».

ΠΑΣΟΚ: «Όχι» σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις

«Σήμερα που η χώρα μας αναλαμβάνει επισήμως την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην πατρίδα μας, απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα κι όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα συγκρούσεις για τη συντήρηση ενός τεχνητού διπολισμού που δεν προσφέρει το παραμικρό στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών», σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας κριτική και στις δύο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή