«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την τρομοκρατία

Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 20:58
UPD:21:01
EUROKINISSI/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια η αδυναμία της ΝΔ να υπερασπιστεί τη μνημονιακή πολιτική, που «επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

A- A A+

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης για την τρομοκρατία.

Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα γίνεται λόγος για παραληρήματα της ΝΔ κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία «προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια η αδυναμία της ΝΔ να υπερασπιστεί τη μνημονιακή πολιτική, που «επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας για να προσβάλλει την αξιωματική αντιπολίτευση και την Αριστερά, αλλά και για να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια του ενημερωτικού σημειώματος εξαπολύεται σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας και την ίδια τη δημοκρατία, καθώς και «όμηρο ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των δύο άκρων».

«Η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται τι υπηρεσίες νομίζει ότι προσφέρει στην Ελλάδα η ΝΔ όταν ταυτίζει την αξιωματική αντιπολίτευση με την τρομοκρατία: «Πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται τον πολιτικό διάλογο και τη δημοκρατία, όταν με μονταζιέρες προσπαθεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη;». Επίσης, γίνεται αναφορά στις επικρίσεις σχετικά με την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκες και στην εφημερίδα «Αυγή», και εκφράζεται η άποψη ότι οι απόψεις που εκφράζει η ΝΔ βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, ενώ υπάρχει έλλεψη σεβασμού προς τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση.

Επίσης, στο ενημερωτικό σημείωμα γίνεται λόγος για «παντελή άγνοια» για την παγκόσμια διανόηση, λόγω της αντιμετώπισης του Αντόνιο Νέγκρι. «Αυτά μπορεί να είναι ψιλά γράμματα για τη ΝΔ, αλλά σίγουρα δεν τιμούν την ίδια τη  χώρα, όταν αυτό το κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση» συμπληρώνεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή