Υπερ της παροχής όπλων στον λιβανικό στρατό ο Ολάντ

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 21:21
UPD:21:26
REUTERS/POOL

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

A- A A+

Την πρόθεσή του να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο αίτημα της λιβανικής κυβέρνησης για εξοπλισμό του στρατού της χώρας εξέφρασε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Έχω σχέσεις με τον πρόεδρο Σουλεϊμάν (...) και αν έχει αιτήματα που μας απευθύνονται, θα τα ικανοποιήσουμε» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, μετά από συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως το Ριάντ δεσμεύθηκε να χορηγήσει τρία δισεκατομμύρια δολάρια στο στρατό του Λιβάνου ώστε να μπορέσει να αγοράσει γαλλικά όπλα.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον βασιλιά Αμπντάλα, αναμένεται να συναντηθεί απόψε στο Ριάντ με τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι.

EURONEWS

Σε συνέντευξή του στην αραβική εφημερίδα Αλ-Χαγιάτ που δημοσιεύεται σήμερα, ο Ολάντ δηλώνει ότι θέλει να παραδώσει στον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας όπως και «στο σύνολο των αξιωματούχων» της περιοχής το ίδιο μήνυμα όσον αφορά το Λίβανο, καλώντας σε «σεβασμό των συνταγματικών προθεσμιών», αρχίζοντας από τη διεξαγωγή «των προγραμματισμένων για το Μάιο του 2014 προεδρικών εκλογών».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή