Σύνταγμα: Aγρότες διαδηλώνουν κατά του φόρου ακινήτων

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 11:14
UPD:12:55
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Οι αγρότες έχουν εξαγγείλει ότι θα παραμείνουν στο σημείο έως την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ολομέλεια της Βουλής.

A- A A+

Στο Σύνταγμα διαδηλώνουν αυτήν την ώρα αγρότες από όλη τη χώρα, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Στο σημείο έφθασαν νωρίτερα οκτώ λεωφορεία με αγρότες από την Κρήτη, οι οποίοι αφίχθησαν στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί. 

Οι αγρότες από τη Λακωνία είχαν προαναγγείλει ότι θα μοιράσουν πορτοκάλια στους περαστικούς, ωστόσο η αστυνομία, στο ύψος της Παλιάς Βουλής, ανέκοψε την πορεία του φορτηγού που μεταφέρει τα φρούτα.

NAFTEMPORIKI.GR

Η αστυνομία σταμάτησε το φορτηγό με τα πορτοκάλια που κατευθυνόταν στο Σύνταγμα στο ύψος της Παλιάς Βουλής. 

Αντιπροσωπεία των αγροτών μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη διαπραγματεύονται αυτήν την ώρα με τους αστυνομικούς, προκειμένου να επιτραπεί η διανομή πορτοκαλιών στο Σύνταγμα.

NAFTEMPORIKI.GR

Στο σημείο υπάρχει διακριτική παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ, ενώ οι αγρότες προσανατολίζονται να μεταφέρουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο του ακινητοποιημένου φορτητού.   

NAFTEMPORIKIGR

«Θέλουμε να δείξουμε την αντίθεσή μας στον νέο φόρο που μπαίνει στα αγροτεμάχια και έρχεται να δώσει ένα χτύπημα, τελειωτικό στην παραγωγή την οποία κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκης Πεβερέτος που δίνει το παρών στη συγκέντρωση.  

NAFTEMPORIKI.GR

Οι αγρότες έχουν φέρει μαζί τους στο Σύνταγμα ρακή και τοπικά εδέσματα.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου έχουν εξαγγείλει ότι θα παραμείνουν στο Σύνταγμα έως την ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή