Κύπρος: Κοντά σε κοινή ανακοίνωση, σύμφωνα με τον τουρκοκύπριο «ΥΠΕΞ»

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 18:00
UPD:18:39
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Ο κ. Ναμί (φωτογραφία αρχείου) ανέφερε ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σε λίγους μήνες υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες θα είναι εντατικές.

A- A A+

Οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν, αλλά υπάρχουν «πολλές αρνητικές δηλώσεις» από τους Ελληνοκύπριους, δήλωσε ο «υπουργός Εξωτερικών» του τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί.

Ο κ. Ναμί κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να υιοθετήσει μια εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι προσπάθειες για την κοινή ανακοίνωση για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο τουρκοκύπριος «ΥΠΕΞ» ανέφερε ότι οι προσπάθειες παίρνουν περισσότερο καιρό από ό,τι αναμενόταν και πρόσθεσε ότι ο στόχος για πραγματοποίηση δημοψηφισμάτων τον Μάρτιο δεν μπορεί να επιτευχθεί, οπότε αναγκαστικά ο στόχος μετατίθεται.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σε λίγους μήνες υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες θα είναι εντατικές.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, αναμένει την αντίδραση και την τελική απάντηση του Κύπριου προέδρου, Ν. Αναστασιάδη στις νέες προτάσεις του για το κοινό ανακοινωθέν. Συνεργάτες τού Έρογλου ισχυρίζονται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις για το κοινό ανακοινωθέν με μια νέα πρόταση, «η οποία έρχεται να λύσει πολλά προβλήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή