Γαλλικό Πρακτορείο: Επίκειται επανάληψη των συνομιλιών για την Κύπρο

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 16:14
UPD:16:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
A- A A+

Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση του Κυπριακού μοιάζει να «επίκειται», καθώς οι δύο πλευρές έκαναν προόδους για να ξεπεράσουν διαφορές τους, δήλωσε τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, απέρριψε το προσχέδιο συμφωνίας για το κοινό ανακοινωθέν για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, που είχε υποβάλει ο κύπριος πρόεδρος, με τον Ν. Αναστασιάδη να κάνει λόγο για τουρκική αδιαλλαξία, η οποία αποτρέπει την επιθυμητή έναρξη διαλόγου,

 «Οι δύο κοινότητες θα συνεχίσουν τις συνομιλίες. Το κοινό ανακοινωθέν θα οριστικοποιηθεί σύντομα, μόλις εγκριθεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά», υπογράμμισε η συγκεκριμένη πηγή.

«Δεν έχουμε προδικασμένα ούτε προϋποθέσεις, θέλουμε μια διευθέτηση στο νησί έπειτα από διαπραγμάτευση», δήλωσε επίσης προς το Γαλλικό Πρακτορείο άλλη επίσημη τουρκική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ANTENNA CYPRUS

Σημειώνεται ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα επισκεφθεί την Παρασκευή την Αθήνα και το Σάββατο την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή