Βολές Σ. Κεδίκογλου κατά Αλ. Τσίπρα για τη συνάντηση με τον Όλι Ρεν

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 16:24
UPD:16:27
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωσε τον Όλι Ρεν και για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη.

A- A A+

«Φανταζόμαστε πως ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στον Όλι Ρεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Βαλαβάνη) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωσε τον Όλι Ρεν και για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη.

«Εκτός και αν είχε φορέσει και αυτή τη φορά το κοστούμι του Τέξας», πρόσθεσε.  

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ρεν, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους εταίρους για τον κίνδυνο «ανεπανάληπτης κοινωνικής έντασης» λόγω άρσης της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι τόνισε στον ευρωπαίο Επίτροπο πως τις κόκκινες γραμμές τόσο στο θέμα πλειστηριασμών, όσο και σε αυτό του φόρου ακινήτων τις βάζει η κοινωνία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη πως κατέθεσε στον κ. Ρεν τη Μαύρη Βίβλο του μνημονίου «με τα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής βάρβαρων μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου όταν κατά την έναρξη της συνάντησης ο κ. Ρεν ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εάν επιθυμεί η Ελλάδα να βρίσκεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «γνωρίζει καλά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και καλό θα είναι να μην συνεχίζεται αυτή η κουβέντα γιατί μόνο κινδύνους εγκυμονεί για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή