Ο ΕΟΠΥΥ στο επίκεντρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013 00:34
UPD:08:59
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πριν από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς (φωτ. αρχείου) θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ, στο οποίο προτείνεται η μετατροπή του σε εθνικό ασφαλιστικό φορέα πρωτοβάθμιας υγείας

Ο υπουργός Υγείας Ά. Γεωργιάδης δήλωσε ότι εφόσον η πρόταση του υπουργείου Υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα γίνει αποδεκτή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης,  θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίησή της.

«Δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της μεταρρύθμισης», τόνισε, προσθέτοντας ότι όλοι οι γιατροί έχουν την επιλογή, αν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ αποδεχόμενοι τους σχετικούς όρους.

Σημειώνεται ότι πριν από τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διάσκεψη για την Υγεία

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής διάσκεψη υψηλού επιπέδου με θέμα «Ελληνικές Μεταρρυθμίσεις στον Τομέα της Υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών», η οποία διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή