Άρχισε η γαλλική στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 10:52
UPD:12:36
REUTERS/STAFF

Η στρατιωτική αποστολή θα ενισχύσει την αφρικανική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται επί τόπου (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Την έναρξη της γαλλικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη γαλλικής στρατιωτικής δύναμης 1.200 στρατιωτών, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.

«Η επιχείρηση άρχισε» και οι παρούσες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία γαλλικές δυνάμεις «πραγματοποιούν περιπολίες στο Μπανγκί», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Radio France International ο γάλλος υπουργός Άμυνας.

Γαλλικό απόσπασμα 150 στρατιωτών έφθασε στη Λιμπρεβίλ το βράδυ της Πέμπτης, ενώ την Παρασκευή έφθασε μία δύναμη ελικοπτέρων.

Όπως διευκρίνισε ο γάλλος υπουργός Άμυνας, η στρατιωτική αποστολή, που θα ενισχύσει την αφρικανική στρατιωτική δύναμη η οποία βρίσκεται επί τόπου, θα εγγυηθεί τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας που απαιτούνται για την πραγματοποίηση μίας ανθρωπιστικής επέμβασης.

Παράλληλα, πρόσθεσε, θα πρέπει να διευκολυνθούν οι αφρικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να εγγυηθούν την ασφάλεια της ζώνης κατά τη διάρκεια της περιόδου πολιτικής μετάβασης.

EURONEWSGREEK

Ο ΟΗΕ έδωσε την Πέμπτη το «πράσινο φως» για τη γαλλική επέμβαση και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την «άμεση» έναρξη της γαλλικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Κετνροαφρικανική Δημοκρατία που έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ τον Μάρτιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή