Κεντροαφρικανική Δημοκρατία:Τουλάχιστον 105 νεκροί σε ένοπλες συγκρούσεις

Επίθεση υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μποζιζέ στην πρωτεύουσα
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 17:32
UPD:18:16
REUTERS/STRINGER

Περίπου το 10% των 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων της αφρικανικής χώρας έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους λόγω των ένοπλων συγκρούσεων, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη. H γυναίκα της φωτογραφίας τέχει για να αποφύγει τις ανταλλαγές πυρών.

A- A A+

Τουλάχιστον 105 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την Πέμπτη σε σφοδρές μάχες στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκί.

Η πόλη δέχθηκε επίθεση από υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από την εξουσία το Μάρτιο, με τη χώρα να έχει βυθιστεί έκτοτε σε χαώδη εσωτερική αναρχία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη την ένταξη των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα στην αφρικανική ειρηνευτική δύναμη η οποία σταθμεύει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς και τη στρατιωτική δράση από πλευράς γαλλικών και αφρικανικών στρατευμάτων στη χώρα.

Περίπου το 10% των 4,6 εκατομμυρίων κατοίκων της αφρικανικής χώρας έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους λόγω των ένοπλων συγκρούσεων, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Νωρίτερα, το γαλλικό υπουργείο Αμυνας είχε ανακοινώσει ότι 250 γάλλοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί ήδη σε νευραλγικά σημεία της Μπανγκί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή