Εισαγγελική παρέμβαση για «ψευδείς δηλώσεις» υπαλλήλων του ΕΚΠΑ

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 11:43
UPD:12:26
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou
A- A A+

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» σύμφωνα με το οποίο διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσής τους, δήλωσαν ότι συνάδελφοί τους παράτυπα εντάχθηκαν στις λίστες διαθεσιμότητας, συνεπεία ψευδών δηλώσεων άλλων συναδέλφων τους.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης, ο οποίος και θα εξακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Σχετικές δηλώσεις είχε κάνει προ ημερών σε συνέντευξή του στον ρ/σ ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως «υπάρχουν περιπτώσεις διοικητικών υπαλλήλων πανεπιστημίων που δήλωσαν έντιμα τα στοιχεία τους και μπήκαν στη διαθεσιμότητα επειδή κάποιοι επιτήδειοι δήλωσαν για παράδειγμα ότι μπήκαν με ΑΣΕΠ ενώ δεν είχαν μπει».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίζει την ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια ώστε να υπάρξει πλήρης πρόσβαση στους φακέλους όλων των υπαλλήλων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καπιδιστριακού συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι συνάδελφοί τους στο ΕΜΠ αποφάσισαν χθες συνέχιση των απεργιών μέχρι και την Παρασκευή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή