Προχωρά με την παραπομπή Πελεγρίνη ο υπ. Παιδείας

Εκρηκτική η κατάσταση στο ΕΚΠΑ
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 18:48
UPD:20:13
FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou

Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη (φωτογραφία), τότε θα παραπεμφθεί οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ.

A- A A+

Στο πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, παρέπεμψε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας Θεοδόση Πελεγρίνη, παρά το ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου τάχθηκε κατά της παραπομπής του, δηλώνοντας πάντως αναρμόδια εκ του νόμου να λάβει σχετική απόφαση.

Ο υπουργός Παιδείας απέστειλε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο, την  πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη  με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβουλίου.

Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Πρύτανη, τότε θα παραπεμφθεί οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.

Εισηγητής ο οποίος θα οριστεί από τον κ. Ρίζο θα είναι ένας δικαστής από τον Άρειο Πάγο ή το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σε περίπτωση που εισηγητής οριστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε από τον  Άρειο Πάγο  θα συμμετέχει ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης. Εάν εισηγητής οριστεί από τον  Άρειο Πάγο, τότε από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα συμμετέχει ο αρχαιότερος από τους συμβούλους.

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί του ΕΜΠ

Στο μεταξύ, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε σημερινή συνεδρίασή τους.

Συγκεκριμένα οι δοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απεργήσουν έως την Παρασκευή, απόφαση που ωστόσο είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της αυριανής γενικής τους συνέλευσης, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι ανοιχτές είναι πλέον έξι από τις εννέα σχολές του Ιδρύματος, καθώς σήμερα έληξε η κατάληψη στις σχολές των Ναυπηγών και των Τοπογράφων. Κλειστές παραμένουν οι σχολές της Αρχιτεχνονικής, των Μεταλλειολόγων και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΣΕΜΦΕ). 

Αύριο αποφασίζουν οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και με αιτήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Την κατάληψη ως την Παρασκευή αποφάσισαν οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων ψυχολογίας και μουσικής, ενώ απόφαση στήριξης πήρε και ο σύλλογος φοιτητών χημικού.

Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, που βρίσκονται σε στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή συζήτησε στο μεταξύ σε σύσκεψή του νωρίτερα σήμερα και το ζήτημα της διακοπής της θέρμανσης των κτηρίων, ως άμεσο ενδεχόμενο, λόγω της διαθεσιμότητας μόνιμων υπάλληλων του τεχνικού κλιμακίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή