Αλ. Τσίπρας: «Κόκκινη γραμμή» η προστασία της πρώτης κατοικίας

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 15:02
UPD:17:20
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
A- A A+

«Κόκκινη γραμμή» χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας ο Αλ. Τσίπρας, καλώντας τον Πρωθυπουργό να λάβει «ξεκάθαρη θέση» για την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των πλειστηριασμών.

«Για μας το θέμα αυτό είναι ίσως η σημαντικότερη κόκκινη γραμμή, την οποία, αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει η κυβέρνηση, θα πρέπει να την θέσει η κοινωνία», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Σημείωσε ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση σχετικής τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υπάρξει καμία συγκεκριμένη θέση από την «κατά τα άλλα λαλίστατη» κυβέρνηση.

«Θέλω να καλέσω για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση. Θα στηρίξει, θα ψηφίσει η κυβέρνηση μέσα στη Βουλή τη συγκεκριμένη τροπολογία ή θα συνεχίζεται αυτό το κρυφτούλι με την τρόικα, που έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα;», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΕΒΕΑ, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» τον θεσμό του Επιμελητηρίου και υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση αν δεν στηριχθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Χαρακτήρισε επίσης «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» το ζήτημα του ασφαλιστικού προβλήματος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, καθώς, όπως είπε, 350 χιλιάδες περίπου μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται εκτός ασφαλιστικού συστήματος και δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Σημείωσε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ιδέα να υπάρξει κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350.000 μικρομεσαίες επιχειρηματίες να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανεταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες μέρες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι κινήσεις και οι πολιτικές προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος χαρακτήρισε επίσης «μείζον θέμα» τους πλειστηριασμούς, επαναλαμβάνοντας ότι η θέση των Επιμελητηρίων είναι ότι για τους φτωχούς και άνεργους θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί με κάθε κόστος η πρώτη κατοικία.

Σημείωσε πάντως ότι γι’ αυτούς που εσκεμμένα βρίσκουν «παράθυρα», ενώ έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν, θα πρέπει να ισχύσουν άλλες διατάξεις.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον επιμελητηριακό θεσμό που, όπως ανέφερε, «βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της τρόικα», ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε την ελπίδα  ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα είναι κοντά στις 900 χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι κοντά στους 250 δήθεν ισχυρούς».

Σ. Κεδίκογλου: Ας σοβαρευτεί ο κ. Τσίπρας

Να «σοβαρευθεί» κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. «Με εύκολα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας δεν βρίσκονται λύσεις», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή