ΣΥΡΙΖΑ: Ενώπιον των ευθυνών τους κυβέρνηση - βουλευτές για τους πλειστηριασμούς

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 13:36
UPD:13:48
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

«Τα ψέματα τελείωσαν, κυβέρνηση και βουλευτές βρίσκονται μπροστά στις ευθύνες τους και καλούνται να απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ή θα αφήσουν τους τοκογλύφους να πάρουν τα σπίτια των πολιτών και να κερδοσκοπούν σε βάρος τους;» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το φλέγον ζήτημα των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας «και η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το θέατρο της διαπραγμάτευσης, ενώ θα όφειλε να ξεκαθαρίσει εξαρχής πως δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Η Βουλή δεν μπορεί να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες απέναντι σε τοκογλύφους και διεθνή funds που καραδοκούν και επενδύουν στην καταστροφή, φτάνοντας στο σημείο να τους παίρνουν και τα σπίτια», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο της σχετικής τροπολογίας που έχει καταθέσει και περιλαμβάνει παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.

Αθ. Σκορδάς: Κανένας αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία

Και ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το ζήτημα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς επανέλαβε πως «κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, και ερωτηθείς εάν η τρόικα θέλει να μην εξαιρεθεί κανείς από την άρση αναστολής των πλειστηριασμών, ο κ. Σκορδάς είπε: «Έχουμε σημειώσει μία πρόοδο. Αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός ισχύει απόλυτα. Κανένας αδύναμος οικονομικά δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία. Ό,τι υποθήκη είναι σε πρώτη κατοικία, θα προστατεύεται».

Πάντως, ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν αναφέρθηκε στα κριτήρια βάσει των οποίων θα θεωρείται κάποιος αδύναμος, υπενθύμισε όμως ότι «δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία» και σημείωσε ότι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, καταφεύγουν σε δόσεις.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή