Σε αναζήτηση λύσης για τους πλειστηριασμούς

Η πρόταση της κυβέρνησης
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 18:52
UPD:19:45
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Η χρονική διάρκεια κατά την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία αναμένεται να κλείσει περίπου στον έναν χρόνο.

A- A A+

Συνεχείς και έντονες είναι οι προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με το Μαξίμου, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεση των εκπροσώπων της τριμερούς στο θέμα των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, το σχέδιο της κυβέρνησης για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις απαιτήσεις των δανειστών μας κατεβάζει την αντικειμενική αξία του ακινήτου στο ύψος των 180.000 ευρώ, ενώ δέχεται και την ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων το ύψος των οποίων θα κυμαίνεται από 20 έως 30.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Η χρονική διάρκεια κατά την οποία θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία αναμένεται να κλείσει περίπου στον έναν χρόνο.

Κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις σημειώνουν στο naftemporiki.gr ότι τις τελευταίες ώρες η τρόικα εμφανίζεται «να βάζει νερό στο κρασί της», γεγονός που θα επιτρέψει την επίτευξη μιας συμφωνίας ώστε η σχετική ρύθμιση να προλάβει να πάει προς ψήφιση στη Βουλή πριν το νέο έτος.

Ωστόσο, ακόμη και να βρεθεί ένα modus vivendi με την τρόικα, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι η συμφωνία θα περάσει από το Κοινοβούλιο. Η ίδια πάντως ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή είτε με τη συναίνεση της τρόικας είτε όχι.  

Εκείνο που δυσκολεύει της διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι η τρόικα τη δεδομένη χρονική δεν βιάζεται, γνωρίζοντας πως η ελληνική πλευρά είναι εκείνη που επείγεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή