Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 14:38
UPD:14:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
A- A A+

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν γιατροί του ΕΟΠΥΥ που απεργούν από την περασμένη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, τόνισε ότι οι γιατροί θα αντισταθούν στην «υποβάθμιση της υγείας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υφυπουργού Υγείας περί διακοπής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία ο κ. Νίτσας χαρακτήρισε «απαράδεκτη την σύνδεση την οποία κάνει η κυβέρνηση μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου, το οποίο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση με άλλη σύμβαση, και της εργασίας μας στις δημόσιες δομές, πράγμα το οποίο επιτρέπεται και δεν απαγορεύεται».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή