Βγήκαν στους δρόμους γιατροί του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 12:14
UPD:15:34
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Εργαζόμενες σε Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας ντυμένες στα μαύρα, με λευκές μάσκες στα πρόσωπά σε παντομίμα αναπαριστούν τις αντιδράσεις που προκαλούν οι πολιτικές του υπουργού Υγείας.

A- A A+

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, διαμαρτυρόμενοι για τις ακολουθούμενες πολιτικές στον χώρο της Υγείας. 

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12:00 έξω από το υπουργείο Υγείας και αργότερα πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, έξω από την οποία παρέμειναν έως τις 15:00, με αποτέλεσμα παραμείνουν κλειστοί για τρεις ώρες πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

NAFTEMPORIKI.GR

Φθάνοντας στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώθηκαν με διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των πρώτων και συνέχισαν μαζί την πορεία τους. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για το δεύτερο κύμα κινητικότητας που θα εφαρμοστεί σε νοσοκομεία της περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) είχε εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής. 

NAFTEMPORIKI.GR

Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιούμπελης δήλωσε ότι το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης θα ανακοινώσει το β’ κύμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας, καθώς και τα νοσοκομεία της περιφέρειας που θα συρρικνωθούν και θα κλείσουν.

NAFTEMPORIKIGR

Όπως είπε, οι μετακινήσεις αυτές ισοδυναμούν με απολύσεις και πρόσθεσε ότι με τη συρρίκνωση των νοσοκομείων θα υπάρξει αγροτικός και ημιαγροτικός πληθυσμός που θα μείνει ακάλυπτος.

NAFTEMPORIKIGR

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία τους έως τις 9 Δεκεμβρίου και βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που αποφάσισε διακοπή των συμβάσεων όσων απεργούν και  παράλληλα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

NAFTEMPORIKI.GR

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που ζητά από τον υπουργό Υγείας να «σταματήσει την καταστροφική πολιτική στο χώρο της Υγείας».

NAFTEMPORIKIGR

«Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στους δρόμους και όπου χρειαστεί. Μαζί μας είναι ο κόσμος», είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά, που ήταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους γιατρούς στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν γιατροί του ΕΟΠΥΥ και στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, τόνισε ότι οι γιατροί θα αντισταθούν στην «υποβάθμιση της υγείας μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υφυπουργού Υγείας περί διακοπής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ των γιατρών που δέχονται ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία ο κ. Νίτσας χαρακτήρισε «απαράδεκτη την σύνδεση την οποία κάνει η κυβέρνηση μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου, το οποίο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση με άλλη σύμβαση, και της εργασίας μας στις δημόσιες δομές, πράγμα το οποίο επιτρέπεται και δεν απαγορεύεται».

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την τακτική της κυβέρνησης και ο πρόεδρος του ΙΣΘ Δημήτρης Τσάμης, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή