Ήττα Ολυμπιακού από Παρί στο 90΄ αλλά η τύχη είναι στα χέρια του

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 23:40
UPD:23:47
REUTERS/GONZALO FUENTES

Πανηγυρισμοί για το γκολ του Κώστα Μανωλά, που κάνει το 1 -1 στο 80', με κοντινή προβολή μετά από κόρνερ του Χολέβα!

A- A A+

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο βαθμό στο «Παρκ ντε Πρενς» αλλά δεν κατόρθωσε να τον πάρει, αν και έπαιζε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη περισσότερο, χάνοντας από την Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ταυτόχρονα, η Μπενφίκα περνούσε νικηφόρα (3-2) από τις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ και τώρα ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Ολυμπιακό, που όμως πλεονεκτεί έναντι των Πορτογάλων και αν την τελευταία αγωνιστική νικήσει τη βελγική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» τότε θα πανηγυρίσει την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη «γηραιά ήπειρο».

«Ψυχρολουσία» με το «καλημέρα»

Το «εκρηκτικό» ξεκίνημα της Παρί επέτρεψε στην ομάδα του Λοράν Μπλαν να δρέψει σύντομα καρπούς, αφού μόλις στο 7ο λεπτό ο Καβάνι έδωσε στον Φαν Ντερ Βιλ, που γύρισε την μπάλα στον επερχόμενο Ιμπραΐμοβιτς ο οποίος έκανε το 1-0 στην 100ή συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η προσπάθεια αντίδρασης του Ολυμπιακού μεταφράστηκε σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Μήτρογλου στο 12΄, όταν από μπαλιά του Κάμπελ ο «Γερμανός» πλάσαρε αλλά ο Σιρίγκου του είπε «όχι».

Η πίεση της Παρί δυσκόλευε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αφού οι παίκτες του Μίτσελ δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Εκτός αυτού, η «θωράκιση» της αριστερής πλευράς με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Μπονγκ και Χολέμπας αποδείχθηκε απλά θεωρητική, αφού οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν συνεχώς ρήγματα από εκεί.

Απειλή, πάντως, μετά το γκολ οι «ερυθρόλευκοι» δεν γνώρισαν. Αντίθετα, ο Μήτρογλου συνέχιζε να ενοχλεί την αντίπαλη άμυνα και στο 26΄ το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στο 34΄ ο Ιταλός τερματοφύλακας της Παρί τού αρνήθηκε εκ νέου το γκολ αποκρούοντας σωτήρια, ενώ στο 40΄ ήταν η σειρά του Ρομπέρτο να επέμβει αποτελεσματικά στο σουτ του Καβάνι.

Το «δώρο» του Βεράτι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα πολύ… καλό νέο για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 46ο λεπτό ο Βεράτι πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά το φάουλ στον Φουστέρ (τράβηγμα), κι ενώ στο πρώτο μέρος είχε δεχθεί κίτρινη για χέρι. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έδωσε χώρο στον Ολυμπιακό μετά την αποβολή, όμως τα «φθηνά πουλήματα» της μπάλας στη μεσαία γραμμή αποτελούσαν μεγάλο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους, αφού επέτρεπαν στον αντίπαλο να φεύγει γρήγορα στην αντεπίθεση.

Κάτι τέτοιο συνέβη στο 51ο λεπτό, με τον Ρομπέρτο να αποκρούει το σουτ του Ιμπραΐμοβιτς. Προϊόντος του χρόνου ο Ολυμπιακός αύξανε την πίεση, όμως οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία που θα τους επέτρεπε να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Ο... γκολτζής Μανωλάς και το άδοξο φινάλε

Στο 72΄ ο Ραμπιό ανάγκασε τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» σε νέα δύσκολη απόκρουση, για να φτάσει το παιχνίδι στο 80ο λεπτό: σε κόρνερ του Ολυμπιακού ο Χολέμπας έφερε την μπάλα στην περιοχή της Παρί και μέσα στη σύγχυση που δημιουργήθηκε ο Μανωλάς πλάσαρε σε άδεια εστία για το 1-1, σκοράροντας για δεύτερο συνεχή αγώνα αφού ήταν ο ίδιος που είχε ανοίξει το σκορ εναντίον του Πανθρακικού το περασμένο Σάββατο.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μανιάτης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα που θα του στερήσει τον τελευταίο αγώνα, με την Άντερλεχτ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας ο Έντινσον Καβάνι έδειξε γιατί είναι παίκτης κορυφαίου επιπέδου, όταν έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας και νίκησε τον Ρομπέρτο για το 2-1, δίνοντας οριστικά την πρόκριση και την πρώτη θέση στην ομάδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις