Δεν θα συμμετάσχει στη «Γενεύη 2» ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός

Δηλώσεις του στρατηγού Ιντρίς
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 13:19
UPD:14:15
REUTERS/AHMED JADALLAH

Ο ΕΣΣ θα συνεχίσει να δίνει μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

A- A A+

Την απόφαση της ηγεσίας του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, βασικού στρατιωτικού βραχίονα των μετριοπαθών σύρων ανταρτών, να μην συμμετάσχει στην διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη «Γενεύη 2» ανακοίνωσε ο ανώτατος διοικητής του, Σαλίμ Ιντρίς, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι ο ΕΣΣ θα συνεχίσει να δίνει μάχες με τις δυνάμεις του καθεστώτος και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

«Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για τις συνομιλίες της Γενεύης 2 στη συγκεκριμένη ημερομηνία και εμείς, σαν στρατιωτική και επαναστατική δύναμη, δεν θα λάβουμε μέρος στην διάσκεψη», δήλωσε ο στρατηγός Ιντρίς, στο παναραβικό δίκτυο Al Jazeera.

«Δεν θα σταματήσουμε καθόλου τις μάχες κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ή μετά το πέρας της και το μόνο που μας απασχολεί είναι η ανεύρεση πηγών όπλων τα οποία χρειάζονται οι μαχητές μας», κατέληξε ο κ. Ιντρίς.

Έτοιμο να συμμετάσχει το Ιράν

Το Ιράν είναι έτοιμο να λάβει μέρος στη διεθνή διάσκεψη για το συριακό, στο βαθμό που θα προσκληθεί, τόνισε εξάλλου την Τρίτη ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Η συμμετοχή του Ιράν στη Γενεύη 2 θα ήταν κατά την άποψή μας σημαντική συμβολή στη λύση του προβλήματος. Έχουμε δηλώσει ότι στο βαθμό που το Ιράν θα προσκληθεί, θα λάβουμε μέρος χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ. Ζαρίφ στον τηλεοπτικό σταθμό Press TV.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή