Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Προσωρινός» ο προϋπολογισμός

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 20:47
UPD:20:56
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο Ν. Μαριάς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα επιβάλει νέα μέτρα, τα οποία μέχρι τότε θα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Προσωρινό, καθώς δεν έχει την έγκριση των δανειστών και της τρόικας, χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2014 ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπογράμμισε ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση περίμενε «κούρεμα» του χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές, αλλά αυτό δεν συνέβη, και ότι τώρα περιμένει μείωση επιτοκίων. «Έχετε ασαφή στρατηγική στο συγκεκριμένο θέμα», είπε.

Ο Ν. Μαριάς εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα επιβάλει νέα μέτρα, τα οποία μέχρι τότε θα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα το δημοσιονομικό κενό ήταν 500 εκατ., αλλά τώρα προτείνει μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Προειδοποίησε δε ότι και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα θα έχουν επιπτώσεις στις συντάξεις, το ύψος των εφάπαξ, την υγεία και την παιδεία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή