Στ. Καλογιάννης: Η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 20:23
UPD:20:39
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Για τον Προϋπολογισμό του 2014 ο Στ. Καλογιάννης ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης θα είναι στα 3 δις ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από έσοδα και δαπάνες (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά, επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής. Καθίσταται εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονασμάτος», είναι οι βασικές εκτιμήσεις του εισηγητή της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννη κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014, η οποία ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σημειώνεται ότι ο Εισηγητής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στα ακίνητα λέγοντας ότι «οι φόροι στην ακίνητη περιουσία δυσβάστακτοι για όλους τους πολίτες. Έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής των πολιτών και έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία». Πρότεινε δε «να εξεταστούν και πάλι οι αντικειμενικές αξίες».

Για τον Προϋπολογισμό του 2014 ο Στ. Καλογιάννης ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης θα είναι στα 3 δις ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από έσοδα και δαπάνες. Τόνισε ότι «απαιτείται εδραίωση των πρωτογενών πλεονασμάτων» και ότι «στρατηγικός στόχος είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους», ενώ επεσήμανε ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος σηματοδοτεί μια νέα διαπραγματευτική περίοδο με στόχο την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Αναφερόμενος στον Τακτικό προϋπολογισμό, σημείωσε ότι η αύξηση των καθαρών εσόδων κατά 4% θα προέλθει από αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων του 2013 και την θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων. «Το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να μελετήσει σε βάθος αυτό το φόρο ώστε να είναι δίκαια κατανεμημένος», τόνισε ο Στ. Καλογιάννης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή