ΣΥΡΙΖΑ: Θριαμβολογία για προϋπολογισμό που είναι «στον αέρα»

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 20:36
UPD:20:48
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο Προϋπολογισμός είναι υπό αίρεση και υπό ριζική αναθεώρηση. Σύντομα θα υπάρξει κείμενο με νέα μεγέθη», εκτίμησε ο Στ. Σαμοΐλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Θριαμβολογία για ένα προϋπολογισμό που είναι «στον αέρα», καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Σαμοΐλης μιλώντας για τον Προϋπολογισμό του 2014 στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υιοθετεί τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε ως «σκληρά ταξικές» τις πολιτικές που επιβάλλονται με τον προϋπολογισμό του 2014 και «φοροληστρικές» τις επιβαρύνσεις που προβλέπει.

«Ο Προϋπολογισμός είναι υπό αίρεση και υπό ριζική αναθεώρηση. Σύντομα θα υπάρξει κείμενο με νέα μεγέθη», εκτίμησε ο Στ. Σαμοΐλης θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ο οποίος «παλεύει για την επιβίωση της κυβέρνησης και όχι της κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως αόρατη».

Ο Στ. Σαμοΐλης τόνισε ότι το κύριο βάρος για την αύξηση των εσόδων προέρχεται από την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, καθώς οι φόροι αυξάνονται κατά 41%. Την ίδια ώρα τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν μόνο για 0,1%, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «η διαδικασία της κρατικής υφαρπαγής της περιουσίας έχει ήδη αρχίσει κατά καλά».

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ακινήτων είπε ότι έως τώρα διενεργούνταν 56 κάθε μέρα και τώρα θα υπάρξει έκρηξη.

Ο Στ. Σαμοΐλης έδωσε έμφαση στην φτωχοποίηση των πολιτών, αναφέροντας ότι το πλουσιότερο 20% των Ελλήνων είναι σήμερα επτά φορές πιο πλούσιο από φτωχότερο 20% των πολιτών, ότι 2,5 εκατ. άνθρωποι διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας και άλλα 2 εκατ. τελούν υπό κίνδυνο φτώχειας.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή